Udland

Otte sendt på hospitalet efter tyreløb

Tre af de tilskadekomne blev spiddet af de løbende tyre.

Et af de største tilløbsstykker ved den årlige San Fermin-festival i den nordspanske by Pamplona er det traditionelle, kontroversielle tyreløb gennem byens gader.

Søndag er festivalens sidste dag og typisk også dagen med det største opbud af vovehalse, der vil løbe gennem de smalle gader i middelalderbyen, jagtet af en flok løsslupne tyre.

Ved søndagens løb på den 875 meter lange rute kom otte personer så slemt til skade, at de måtte en tur på hospitalet. Det oplyser lokale sundhedsmyndigheder til Reuters.

Blandt de tilskadekomne er tre personer, som blev spiddet af en af de løbende tyre. En vovehals blev spiddet i armen, en i armhulen og den sidste i benet.

- Jeg så en brun tyr, der var blevet skilt fra flokken, spidde og løfte en mand op. Det var vanvittigt, men jeg var selv i sikkerhed, fortæller Ander Echanove, der havde taget turen til Pamplona fra USA, til Reuters.

Løbsruten har sin afslutning i den lokale tyrefægterarena, hvor de skræmte og forvirrede tyre efterfølgende som en del af et tyrefægtershow bliver dræbt foran publikum.

Demonstranter smed tøjet i protest

Forud for festivalen, der startede 6. juli, protesterede en gruppe demonstranter mod festivalens tyrefægter-traditioner.

Topløse mænd og kvinder havde lagt sig på gader og stræder i byen med spyd i ryggen.

- Vi viser de liv, der bliver afsluttet i løbet af denne festival. Og vi viser det ved hjælp af mennesker, som symboliserer alle dem, der skal dø under San Fermin, sagde arrangøren Hana Arritz forud for festivalen.

For nylig har Pamplonas borgmester Joseba Asiron udtalt, at han ikke kan forestille sig festivalen uden tyre. Samtidig antydede han alligevel, at selve tyrefægtningen muligvis vil forsvinde engang i fremtiden.