Udland

Israelsk minister taler for behandling af homoseksuelle

Iraels uddannelsesminister, Rafael Peretz. Menahem Kahana/Pool via REUTERS/File Photo Pool / Ritzau Scanpix

Netanyahu tager afstand fra uddannelsesministers kommentarer, som kan være skadelige for regeringen før valg.

Israels uddannelsesminister har i et interview på israelsk tv lørdag udtalt, at han støtter kontroversielle behandlinger, der skal omvende homoseksuelle.

Behandlingerne har til formål at ændre på en persons seksuelle eller kønslige identitet gennem psykologisk, spirituel eller til tider fysisk behandling. Det er i Vesten noget, der i stor udstrækning er blevet taget stærk afstand fra, og American Medical Association i USA har direkte fordømt det.

Netanyahu tager afstand fra behandling af homoseksuelle

Kommentarerne har fået Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, til at tage kraftig afstand fra ministerens holdning.

- Uddannelsesministerens kommentarer om LGBT-samfundet er uacceptable for mig og afspejler ikke den israelske regerings holdninger, siger premierministeren i en pressemeddelelse og har også skrevet det på Twitter.

Peretz har selv behandlet homoseksuelle

Rafael Peretz, der er ortodoks rabbiner og står i spidsen for partiet Det Jødiske Hjem, blev i sidste måned udpeget som uddannelsesminister i Nethanyahus regering.

I et interview på den israelske tv-station Channel 12 TV sagde han lørdag, at han tror på, at terapi, der skal omvende homoseksuelle, kan virke.

- Jeg har et dybt kendskab til undervisningsspørgsmål, og jeg har gjort det, siger ministeren.

Han fortæller, at han selv har behandlet en homoseksuel mand.

- Først omfavnede jeg ham. Jeg sagde varme ting til ham. Jeg sagde: "Lad os tænke. Lad os studere. Lad os overveje". Målet er først og fremmest, at han skal lære sig selv godt at kende, og så kan han beslutte sig, siger Peretz.

LGBT-samfund kræver Peretz afsat

Kommentarerne har vakt vrede i Israels centrum-venstre opposition.

Oppositionen har forud for valget i september forsøgt at tegne et billede af Nethanyahu som en premierminister, der vil sætte gang i en ortodoks indoktrinering af landet, hvor flertallet af den jødiske befolkning identificerer sig som uortodokse og tilhængere af et sekulært samfund.

Det israelske LGBT-samfund kræver, at Peretz bliver afsat som minister som følge af sine bemærkninger.