Udland

Mindst 27 mister livet i jordskred og vand i Nepal

Mindst 10 hovedveje er ødelagt på grund af oversvømmelser og jordskred i Nepal. Flere personer er døde.

Voldsom monsunregn har medført jordskred og oversvømmelser i Nepal, hvor mindst 27 personer har mistet livet.

Nepal har været ramt af voldsomme vandmasser de seneste tre dage, hvor hovedstaden, Katmandu, og den østlige del af landet har er værst ramt.

Det oplyser Bishwaraj Pokharel, der er talsmand for politiet i Nepal. Han tilføjer, at 11 personer var såret, og at 15 savnet i det farlige vejr.

Tre af de omkomne mistede livet, da en mur kollapsede i Katmandu.

- Vores førsteprioritet er at redde liv, og alle vores ressourcer er blevet kaldt ind, siger Umakanta Adhikari, der er en højtstående embedsmand fra indenrigsministeriet til AFP.

Samme embedsmand fortalte tidligere lørdag til det tyske nyhedsbureau dpa, at oversvømmelser og jordskred har ødelagt mindst 10 hovedveje.

Politiet har brugt både til at få indbyggerne i Nepal i sikkerhed, som vandstanden i byerne stiger.

Indien også ramt

Landets vejrmyndigheder har udstedt en advarsel om, at vandstanden i i floder i den sydlige del af landet risikerer at stige. Der er sendt sms'er til beboerne, der har adresse i området.

Det våde vejr ser ud til at fortsætte og meteorologerne advarer om, at regnen fortsætter i flere dele af landet over weekenden. Regntiden i Nepal, der hvert år varer fra juli til september, tager hvert år livet af flere.

I nabolandet Indien har 11 mennesker mistet livet i de nordøstlige delstater Assam og Arunachal Pradesh, oplyste myndighederne fredag.

Sidste år døde 1200 livet rundt om i Sydasien i monsun-perioden, hvor Kerala i Indien var ramt af de værste oversvømmelser i 100 år.