Udland

Anklager: Epstein betalte millionbeløb til vidner i sag om sex med mindreårige

En 11 år gammel sag om milliardæren Jeffrey Epstein fik fredag Trumps beskæftigelsesminister til at træde tilbage.

Den amerikanske milliardær og finansmand Jeffrey Epstein vil mandag blive sigtet for i 2002 og nogle år frem at have betalt mindreårige piger for at have sex med sig i sit hjem i New York.

Nu siger anklagerne i sagen, at Epstein har betalt 350.000 dollar (2,3 millioner kroner) til to personer, som potentielt kunne blive indkaldt som vidner i sagen. Det skriver BBC.

Ifølge anklagerne skal Jeffrey Epstein have overført beløbene til de to personer sidste år. Kun få dage efter at avisen Miami Herald begyndte at skrive om et omstridt forlig, som Epstein havde indgået i 2008.

Her erklærede Epstein sig skyldig i rufferi, hvor en af personerne var under 18 år. Epstein blev idømt 13 måneders fængsel og skulle indgå et finansielt forlig med flere af sine ofre. Samtidig blev Epstein registreret som sexforbryder.

Kritik af forlig

Forliget blev kritiseret fra flere sider, skriver The New York Times.

Fredag oplyste den amerikanske beskæftigelsesminister, Alexander Acosta, at han havde sagt sit job op. Acosta var i 2008 føderal statsadvokat i Florida, hvor han var med til at indgå forliget med Epstein.

- Jeg ringede til præsidenten i morges og sagde, at jeg tror, at det rigtige er at træde tilbage, sagde Acosta fredag ved en pressekonference uden for Det Hvide Hus.

Trump har efterfølgende rost Acostas indsats som minister og mener, at hans afgang er unødvendig.

Den 66-årige Epstein har tidligere været gode venner med den tidligere præsident Bill Clinton samt den nuværende, Donald Trump.

Epstein blev anholdt lørdag i New Jersey, da han landede med sit privatfly fra Paris. Han nægter sig skyldig.

Piger fik penge

Overgrebene på de mindreårige piger, nogle var bare 14 år, skulle ifølge anklagerne være sket fra 2002 og frem til 2005.

Her er det politiets opfattelse, at Jeffrey Epstein ”rekrutterede” pigerne til sine hjem på Manhattan i New York og Palm Beach i Florida, hvor han havde forskellige former for sex med dem.

Efterfølgende gav han pigerne hundredvis af dollar kontant.

Udover seksuelle ydelser skulle Jeffrey Epstein ifølge anklagerne have betalt udvalgte piger for at sætte ham i kontakt med andre piger.

På den måde sørgede han ifølge anklagerne for hele tiden at få besøg af nye piger. Nogle piger har sat Jeffrey Epstein i forbindelse med op mod 12 nye piger, lyder det i sigtelsen.

Nyhedsbureauet AP skriver, at der under en ransagning af Jeffrey Epsteins ejendom på Manhattan er fundet nøgenbilleder af mindreårige piger.