Udland

R. Kelly anholdt og sigtet for adskillige sexovergreb

Den 52-årige amerikanske sanger R. Kelly er igen i politiets søgelys. Torsdag blev han anholdt i Chicago.

Den amerikanske R&B-sanger R. Kelly er fredag blevet anholdt i Chicago og sigtet for adskillige seksuelle overgreb.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge anklageskriftet, som blev fremlagt fredag, har Kelly gennem de seneste tyve år været involveret i at rekruttere kvinder og piger til ulovlig seksuel omgang med ham.

R. Kelly er ifølge Reuters sigtet for organisereret kriminalitet, kidnapning, tvangsarbejde og seksuel udnyttes af børn. Ifølge sigtelsen skulle R. Kelly, holdet omkring ham, bodyguards samt assistenter have valgt og udpeget piger og kvinder under hans koncerter.

Derudover skulle han have fastsat regler, som de skulle følge. Herunder at de ikke måtte forlade deres værelser, selvom de var sultne eller skulle på toilettet, uden hans tilladelse. Derudover måtte de ikke se andre mænd, og de skulle kalde R.Kelly for "daddy" (farmand, red). R. Kelly er ligeledes sigtet for at have spredt seksuelle sygdomme samt at have produceret børneporno.

Ifølge Reuters går forholdene helt tilbage til 1999 og skulle være foregået i forbindelse med koncerter i både USA og uden for landets grænser.

R. Kellys lejr indkalder til pressemøde

Anholdelsen af den 52-årige musikstjerne blev ifølge NBC News foretaget af betjente fra politiet i New York og efterforskere tilknyttet USA's Ministerium for Indenlandsk Sikkerhed.

Både politiet og ministeriet afviser at udtale sig til mediet.

Kellys advokat, Steve Greenberg, bekræfter i et brev på Twitter, at hans klient er anholdt.

Ifølge advokaten blev Kelly anholdt, da han gik tur med sin hund. Og advokaten er ikke overrasket over sigtelserne, da ”de fleste, hvis ikke alle, er de samme som tidligere”, og da de er ”flere årtier gamle”.

R.Kelly skulle heller ikke selv være videre overrasket over sigtelserne, lyder det:

- Hr. Kelly var klar over efterforskningen, og sigtelserne var ikke en overraskelse. Han har allerede samlet et hold af advokater. Ham og hans advokater ser frem til, at sagerne prøves i retten, at sandheden kommer frem, og at han renses for, hvad der har været et hidtil uset angreb fra andre for deres egne personlige gevinster, skriver Greenberg.

Drea Kelly, hans tidligere hustru, har ingen kommentarer til anholdelsen, oplyser en repræsentant for hende til nyhedsbureauet Reuters.

Tidligere domme

Sangeren er et velkendt ansigt i det amerikanske retsvæsen. I to årtier har han været genstand for beskyldninger om seksuelle overgreb. Nogle af dem går så langt tilbage som 1998.

I 2008 blev Kelly frikendt i en sag, hvor han var anklaget for at have forgrebet sig seksuelt på en 13-årig pige. Tidligere i år havnede han bag tremmer på grund af manglende betaling af børnepenge.

R. Kelly blev løsladt efter at have betalt det manglende beløb på 161.000 dollars.

I maj blev han præsenteret for nye anklager i en sag om seksuelle overgreb begået mod blandt andre mindreårige.

R. Kelly har konsekvent afvist alle beskyldninger mod ham.