Dobbeltdrab i Marokko

Mor til terrordræbte Louisa har skrevet brev om de tiltalte - håber, de får dødsstraf

Brevet har været forbi den marokkanske ambassade, inden familiens bistandsadvokat kan læse det højt i retten senere torsdag.

Der ventes at falde dom i terrorsagen om dobbeltdrabet på danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland torsdag eftermiddag.

Inden domsafsigelsen vil den danske families bistandsadvokat, Khalid El Fataoui, bede de marokkanske dommere om lov til at læse et brev op i retten, som er skrevet af Helle Jespersen, der er mor til den dræbte Louisa Jespersen. Det fortæller advokaten til TV 2.

Moren har selv bedt om, at brevet bliver læst op i retslokalet i byen Salé. I brevet beskriver Helle Jespersen sine følelser efter mordet på sin datter ved angrebet i Atlasbjergene i december 2018. Derudover skriver Helle Jespersen, at hun ønsker, de ansvarlige får den hårdest mulige straf - dødsstraf - for forbrydelserne.

Brev oversat på ambassaden

Brevets indhold har Helle Jespersen selv bekræftet over for TV 2s udsendte journalist i Marokko, Jeppe Krogager.

- Hun glæder sig til, at retssagen er slut, så hun kan få sat et punktum, fortæller han om deres samtale kort før det afsluttende retsmøde.

Brevet har været længe undervejs. Den marokkanske ambassade har modtaget brevet og haft en autoriseret translatør til at oversætte indholdet, før det har kunnet indgå i retssagen, forklarer Jeppe Krogager.

Anklager ønsker dødsstraf

Ved de afsluttende procedurer i sagen i slutningen af juni plæderede anklagemyndigheden også for, at de tre hovedmistænkte bliver idømt dødsstraf. Den strafbegæring støttede den danske families bistandsadvokat.

En fjerde person er anklaget for at have været med til at planlægge angrebet og den efterfølgende flugt. Anklageren ønsker at fængsle ham på livstid. I alt 24 mænd er tiltalt i sagen for at høre til samme terrornetværk som de drabstiltalte og for at have ydet dem forskellig støtte.

Mens de fire hovedmistænkte har erkendt deres skyld, nægter flere andre sig skyldige.

Ingen pårørende i retten

Fordi mange af de 24 anklagede har tilknytning til en lokal, marokkansk koranskole, har bistandsadvokat Khalid El Fataoui tidligere i retsforløbet rejst et krav om, at den marokkanske stat skal betale den danske familie erstatning.

Det retslige efterspil efter drabene har stået på i flere måneder, da det første retsmøde fandt sted i begyndelsen af maj.

Hverken den norske eller danske familie er til stede ved retten i forstaden Salé til domsafsigelsen.