Udland

Efter tre årtiers strid: Julio Iglesias er far til 43-årig mand

Den 75-årige, spanske sanger Julio Iglesias (t.v.) er 10. juli 2019 blevet dømt i en faderskabssag til at være biologisk far til den 43-årige Javier Sanchez-Santos. AFP/Ritzau Scanpix

Den 75-årige spanske sanger har konsekvent nægtet at afgive en dna-test. Alligevel er han nu dømt i en faderskabssag.

En spansk domstol afgjorde onsdag, at den spanske sanger og komponist Julio Iglesias er biologisk far til en 43-årig mand.

Det sker efter en tre årtier lang strid, hvor sangeren har nægtet at tage en faderskabstest. Det skriver Reuters.

Sønnen, Javier Sanchez-Santos, er født af den portugisiske ballerina Maria Edite Santos i 1976.

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP havde Sanchez' advokat fremlagt et nyt bevis i sagen: En dna-prøve, som viser, at Javier Sanches-Santos er bror til Julio Iglesias' søn Julio Iglesias junior.

Dna-beviset var i al hemmelighed blevet fremskaffet af en privatdetektiv, som var hyret af den 43-årige og hans advokat.

Det var lykkedes privatdetektiven at snuppe en vandflaske, der tilhørte Julio Iglesias junior, mens denne var ude at surfe ved stranden i Miami.

Dna-testen blev dog ikke godkendt som bevismateriale. Til gengæld vurderede dommeren, at Sanchez' mor havde leveret nogle troværdige detaljer om sin affære med sangeren, ligesom den fysiske lighed mellem de to mænd var afgørende for sagens udfald.

Sagsøgeren Javier Sanchez-Santos ankommer her til retten i Valencia sammen med sin mor Maria Edite Santos (t.v.) og sin kæreste Chiara Allegrini.

Kendelsen kan dog stadig appelleres inden for 20 arbejdsdage.

En ugelang affære

Maria Edite Santos fortalte i retten, at hun havde en ugelang affære med Iglesias i Catalonien i juli 1975. På daværende tidspunkt var Julio Iglesias gift med journalisten Isabel Preysler.

Ni måneder senere blev Javier født, forklarede Maria Edite Santos.

Hun kunne desuden indgående beskrive den catalonske bjerghytte, affæren fandt sted i, hvilket var nok til at overbevise dommeren.

Sangerens forsvarer argumenterede dog med, at sagen slet ikke burde være ført, eftersom den allerede i 90'erne havde været bragt for retten og var blevet afvist.

Den 75-årige sanger var ikke til stede retten onsdag, da kendelsen blev afsagt.

Har otte andre børn

Den Grammy-vindende Julio Iglesias har gennem sin karriere solgt mere end 300 millioner plader på 14 sprog, hvilket gør ham til den bedst sælgende latinske kunstner nogensinde.

Han begyndte at synge efter en bilulykke i 1963, der satte en stopper for hans spirende karriere som fodboldspiller.

Den spanske sanger har otte andre børn i alderen 12 til 44 år. Tre af dem stammer fra hans ægteskab med Isabel Preysler, heriblandt popstjernen Enrique Iglesias, og fem har han med sin nuværende hustru, modellen Miranda Rijnsburger.