Milliardær sigtet for sex med mindreårige piger

Jeffrey Epstein blev i 2008 registeret som sexforbryder.

Den amerikanske milliardær og finansmand Jeffrey Epstein vil mandag blive sigtet for i 2002 og nogle år frem at have betalt mindreårige piger for at have sex med sig i sit hjem i New York.

Det fremgår af sigtelsen, som anklageren har offentliggjort forud for mødet.

Den 66-årige Epstein har tidligere været gode venner med den tidligere præsident, Bill Clinton, samt den nuværende, Donald Trump.

Epstein blev anholdt lørdag i New Jersey, da han landede med sit privatfly fra Paris

Han nægter sig skyldig.

Gav penge til pigerne

Overgrebene på de mindreårige piger, nogle var bare 14 år, skulle ifølge anklagerne være sket fra 2002 og frem til 2005.

Her er det politiets opfattelse, at Jeffrey Epstein ”rekrutterede” pigerne til sine hjem på Manhattan, New York og Palm Beach i Florida, hvor han havde forskellige former for sex med dem.

Efterfølgende gav han pigerne hundredvis af dollar kontant.

Udover seksuelle ydelser skulle Jeffrey Epstein ifølge anklagerne have betalt udvalgte piger for at sætte ham i kontakt med andre piger.

På den måde sørgede han ifølge anklagerne for hele tiden at få besøg af nye piger. Nogle piger har sat Jeffrey Epstein i forbindelse med op mod 12 nye piger, lyder det i sigtelsen.

AP skriver videre, at der under en ransagning af Jeffrey Epsteins ejendom på Manhattan er blevet fundet nøgenbilleder af mindreårige piger.

Ifølge CNN risikerer han op til 45 års fængsel, hvis han bliver dømt.

Registreret sexforbryder

I 2008 erklærede Epstein sig skyldig i rufferi, hvor en af personerne var under 18 år. Epstein blev idømt 13 måneders fængsel og skulle indgå et finansielt forlig med flere af sine ofre.

Samtidig blev Epstein registreret som sexforbryder.

Forliget blev kritiseret flere steder fra, skriver det amerikanske medie The New York Times.