Udland

Ivanka Trump ville bare snakke med - nu drilles hun med billederne

Japans premierminister giver Donald Trump hånden, mens Ivanka Trump ser på. Lukas Coch / Ritzau Scanpix

Frankrigs præsidentkontor har udsendt en video af Ivanka Trump, der trænger sig på under topmødet i Japan. Nu reagerer folk med billeder på Twitter.

Donald Trumps datter Ivanka har haft en travl uge.

Nepotisme er forkert

Walter Shaub, tidl. etisk chef for Barack Obama

Først deltog hun i G20-topmødet i Osaka i Japan, og dernæst var hun med sin far, da han besøgte Nordkoreas diktator, Kim Jong-un, på grænsen mellem Nord- og Sydkorea.

Billeder fra begge møder viser, hvordan præsidentens 37-årige datter har fået en central plads i USA's diplomati, når Donald Trump mødes med ledere fra hele verden.

Blandt andet har den franske præsidents kontor offentliggjort en video, hvor Ivanka Trump forsøger at komme ind i en samtale mellem Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, Canadas premierminister, Justin Trudeau, Storbritanniens premierminister, Theresa May, og chefen for den internationale valutafond, IMF, Christine Legrande.

På den 19 sekunder lange video kan man se, hvordan Christine Legrande kigger forbi Ivanka Trump, mens præsidentens datter taler.

Hvad det franske præsidentkontor forsøger at sige med videoen er åbent for fortolkning, men videoen gik hurtigt viralt på Twitter. Her blev den blandt andet kritiseret af den demokratiske politiker Alexandria Ocasio-Cortez, der skrev, at det nok ikke havde gjort nogen skade, hvis Donald Trump havde taget en kvalificeret diplomat med til mødet.

- Det vil måske virke chokerende på nogle, men at være nogens datter er ikke en kvalifikation i sig selv, skrev Alexandria Ocasio-Cortez på Twitter.

Fra Iran til Månen

Hun er ikke den eneste, der har bemærket præsidentdatterens forsøg på at passe ind.

Faktisk har Ivanka Trump fået sit eget hashtag på Twitter - #unwantedivanka - eller på dansk "den uønskede Ivanka".

Det bruges af folk, som photshopper Ivanka Trump ind på historiske billleder, og trenden blev startet af den amerikanske journalist Erin Ryan, der bad sine følgere på Twitter om at photoshoppe "den påtrængende, uvelkomne Ivanka, der bokser langt over sin vægtklasse" ind på en række billeder.

Derfor er Ivanka Trump nu havnet på billeder fra Iran.

Og på billeder fra Månen, Watergate-filmen 'Alle Præsidentens Mænd', et højhusbyggeri i New York og maleriet American Gothic.

Og under Den Amerikanske Borgerkrig, på D-dag, da Osama bin Laden blev dræbt og sammen med fysikeren Marie Curie.

Og under uddelingen af Nobels Fredspris.

Og mange, mange, andre - der er samlet af Walter Shaub, som engang var chef for USA's føderale kontor for etik - dengang Barack Obama var præsident.

Walter Shaub skriver, at nepotisme er forkert og fortjener at blive udsat for forhånelse.

Ifølge Walter Shaub er det ægte foto i hans montage i virkeligheden det bedste.

Ivanka Trump i Japan i forbindelse med G20-mødet.

Ivanka Trump har ikke forholdt sig til kritikken, men den demokratiske politiker Ted Liu har forsøgt at få hende til at svare.

Han er imidlertid blevet blokeret på Twitter af præsidentens datter, så han beder sine følgere om at få hende til at forholde sig til kritikken.

I skrivende stund har Ivanka Trump ikke svaret.