Boris Johnson igen suveræn vinder - nærmer sig post som premierminister

16x9
Boris Johnson er storfavorit til at overtage efter Theresa May. Foto: Andy Rain / Ritzau Scanpix

Feltet på fem kandidater blev onsdag aften barberet ned fra fem til fire kandidater.

Kandidaterne til at blive ny konservativ leder - og dermed Storbritanniens premierminister - har været igennem en ny afstemningsrunde.

Feltet på fem kandidater blev onsdag aften barberet ned til fire. Udviklingsminister Rory Stewart fik 27 stemmer og er dermed ude af formandsvalget.

Boris Johnson, der er tidligere udenrigsminister og London-borgmester, har en klar føring i formandsopgøret. Med 143 stemmer blev han således også klar topscorer ved onsdagens afstemning.

De øvrige tilbageværende kandidater er Jeremy Hunt, der fik 54 stemmer, Michael Gove, der fik 51 stemmer, og endelig Sajid Javid, der landede 38 ud af de i alt 313 stemmer.

Kampen står mellem de to sidste

Den 54-årige Boris Johnson er storfavorit til posten, og han vandt også tirsdagens anden runde af valget hos de britiske konservative.

Her fik han 126 stemmer mod 114 ved første runde i sidste uge.

Afstemningen foregår mellem partiets 313 medlemmer af Underhuset. Kandidaten med færrest stemmer ryger ud efter hver runde.

Når der blot er to kandidater tilbage, får 160.000 partimedlemmer mulighed for at afgøre, hvem der skal være den nye partileder og premierminister.

De fire konservative kandidater til at afløse May