Udland

Mursi begravet dagen efter han kollapsede i retten

Mohammed Mursi er blevet begravet i Cairo, efter han mandag faldt om og døde i retten.

Den tidligere egyptiske præsident Mohammed Mursi blev tirsdag begravet på en kirkegård vest for Cairo under store sikkerhedsforanstaltninger, skriver nyhedsbureauet AP.

Hans søn Abdullah Mursi fortalte mandag, at myndighederne ikke ville lade familien begrave den tidligere præsident i familiens gravsted. Ifølge AP deltog familien dog i begravelsen tirsdag morgen.

Den 67-årige Mursi døde mandag under et retsmøde i en sag, hvor han stod anklaget for spionage. Ifølge myndighederne faldt han om i det særlige glasbur, hvor de tiltalte var isoleret.

Dødsårsagen betegnes som et hjertestop, og ifølge myndighederne var der ’ingen synlige, nyere, udvendige skader på den afdødes krop’, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den tidligere præsident led af højt blodtryk, sukkersyge og en sygdom i lever og nyrer. Både hans familie og internationale observatører har længe udtrykt bekymring over, at han fik utilstrækkelig medicinsk behandling under sit årelange ophold i isolationsfængsel.

Demokratisk valgt

Mohammed Mursi var leder af organisationen ’Det Muslimske Broderskab’ og blev i 2012 Egyptens første demokratisk valgte præsident. Allerede året efter, i juli 2013, blev han imidlertid væltet ved et militærkup, ledet af hans daværende forsvarsminister Abdel-Fatah al-Sisi, som nu er Egyptens præsident.

Mursi blev fængslet efter kuppet. Han er dømt livsvarigt fængsel for spionage og 20 års fængsel for at have dræbt demonstranter.

Mandagens retsmøde var en ankesag i en af spionagesagerne.