Udland

Minister til grin på internettet - fik katteører på under pressemøde

Pakistanske børn ser videoen, hvor regionalministeren har fået katteører på.

Ministerens parti har udsendt en skriftlig udtalelse, hvor de bekræfter hændelsen og oplyser, at kattefilteret blev fjernet efter få minutter.

Det, der skulle have været et seriøst pressemøde, fik et ufrivilligt humoristisk tvist, da Shaukat Yousafzai, der er regionalminister i det nordvestlige Pakistan, livestreamede en video på Facebook.

Hovedpersonen og to af hans medarbejdere fik nemlig katteøre og knurhår på, da en medarbejder ved en fejl havde sat et kattefilter på live-videoen.

Det skriver CNN.

Slettet, men ikke glemt

Uvidende om den usædvanlige situation fortsatte ministeren pressemødet, mens katteørerne skiftevis dukkede op og forsvandt på ham og hans sidemænd.

Shaukat Yousafzais sociale medie-team var hurtige til at slette videoen, efter fejlen var blevet opdaget.

Men de kunne ikke forhindre adskillige seere i at forevige den aparte situation og dele det på diverse sociale medier.

Menneskelig fejl

Ministeren selv var i stand til at se situationen fra den humoristiske side.

- Jeg var ikke den eneste. To embedsmænd ved siden af mig blev også ramt af kattefilteret, sagde han til det franske nyhedsbureau AFP.

Hans parti Tehreek-e-Insaf har siden udsendt en skriftlig udtalelse, hvor de bekræfter hændelsen og oplyser, at kattefilteret blev fjernet efter få minutter.

I udtalelsen skriver partiet desuden, at de har taget alle midler i brug for at undgå lignende hændelser i fremtiden. Og at det var en menneskelig fejl, der var skyld i det.

- Vores sociale medie-team anses for at være pionerer for sociale medier i Pakistan. Vi er stolte af at bringe pakistansk politik til internettet, skriver de.