Udland

Trump klar til forhandlinger med Iran

Udtalelserne kommer selv om Trump giver Iran skylden for angreb på to olietankskibe i Golfen.

USA præsident, Donald Trump, er parat til at indlede forhandlinger med Iran for at få løst problemerne mellem USA og Iran, siger Trump ifølge Reuters i et interview med Fox News.

- Vi ønsker, at de kommer tilbage til forhandlingsbordet, siger præsidenten.

- Jeg er klar, når de er.

Hans udtalelser kommer, selv om han giver Iran skylden for angreb på to olietankskibe i Golfen.

Torsdag blev to internationalt ejede skibe ramt af eksplosioner i Omanbugten.

Ingen har endnu slået fast, hvad der forårsagede eksplosionerne, men torsdag sagde den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo, at USA’s regering vurderede, at Iran stod bag angrebene.

Billeder frigivet af den amerikanske flåde

Tidligt fredag morgen dansk tid har de amerikanske myndigheder offentliggjort en video, der, ifølge dem, viser den iranske revolutionsgarde fjerne ikke detonerede miner fra skroget af det ene skib.

Billederne er blandt andet frigivet af den amerikanske flåde på Twitter og skulle ifølge CNN være optaget af et amerikansk luftfartøj.

På videoen kan man se en mindre båd lægge til på siden af den japanskejede olietanker Kokuka Courageous, hvorefter en person fjerner noget fra skroget af tankeren - over havniveau. Ifølge de amerikanske myndigheder skulle dette være en ikke-detoneret mine.

Iran afviser anklager

De to tankere, det japanskejede og det norskejede Front Altair, blev angrebet i internationalt farvand i Hormuzstrædet.

Strædet er indgangen fra Det Arabiske Hav til Iran, og omkring 40 procent af al transport af olie til havs transporteres gennem her.

Ifølge CNN mener de amerikanske myndigheder, at de med videoen påviser, at Iran har forsøgt at dække over, at de stod bag angrebene.