Udland

To giraffer døde pludselig i Florida - nu har læger fundet ud af hvorfor

Et uvejr i Florida blev fatalt for to giraffer i en safaripark.

Der ventede dyrepasserne i den amerikanske safaripark Lion Country Safari i Florida en ubehagelig overraskelse, da de mødte ind på arbejde for seks uger siden.

To af parkens giraffer, Lily og Jioni, lå livløse på en eng i parken.

Dyrepasserne kunne hurtigt konstatere, at de to giraffer var døde, men hvorfor de to sunde dyr pludselig var omkommet, vidste de ikke.

Men efter flere ugers undersøgelser kom svaret tirsdag.

Girafferne var blevet ramt af lyn i forbindelse med et tordenvejr over safariparken.

Stor sorg i safariparken

Nyheden har medført stor sorg blandt safariparkens ansatte, skriver de i et opslag på Facebook.

- Dyrepasserne og hele vores hold er selvfølgelig knuste over det her pludselige og tragiske tab, lyder det blandt andet i opslaget fra parken.

Ifølge safariparken har girafferne masser af muligheder for at søge i ly for torden og regn på det område, som de bor på.

Det er dog girafferne selv, der skal vælge at søge i ly, hvilket de ikke har gjort i det aktuelle tilfælde.

Lignende forhold i Danmark

I Knuthenborg Safaripark på Lolland har de ligesom deres kolleger i Florida fritgående giraffer på store enge.

Og her er det også primært giraffernes eget ansvar at søge læ, når vejret er dårligt, siger chefzoolog Rasmus Nielsen til TV 2.

- I Knuthenborg Safaripark vægter vi dyrenes velfærd, og det betyder, at vi vil holde dem ude så meget som muligt. Det betyder også, at vejret skal være meget dårligt, før vi lukker dem ind i deres stald, siger han.

Ifølge Rasmus Nielsen er risikoen for, at parkens giraffer bliver ramt af et lyn meget lille, og derfor er det heller ikke det vejrforhold, dyrepasserne er mest opmærksomme på i forhold til giraffernes trivsel.

- Hurtigt faldende temperaturer er meget værre for giraffer, end et skybrud umiddelbart er. Selvfølgelig er det kritisk, hvis en giraf bliver ramt af et lyn, men det sker heldigvis meget sjældent. Derfor er vi også mere opmærksomme på, om temperaturen falder meget og hurtigt, for det kan gøre girafferne syge, siger chefzoologen til TV 2.