Udland

Overfald på lesbisk par i London trækker overskrifter verden over

En flok unge drenge anholdt, efter at to unge kvinder blev overfaldet på vej hjem efter en date den britiske hovedstad, London.

Et overfald på et lesbisk par på en natbus i London har skabt overskrifter verden over.

Den 28-årige stewardesse Melania Geymonat og hendes 29-årige amerikanske kæreste var på vej hjem efter en aften i byen, da de blev antastet af en gruppe unge mænd, som ville have dem til at kysse for sjov.

- De omringede os og begyndte at sige virkeligt aggressive ting om seksuelle stillinger og lesbiske og forlangte at vi skulle kysse, så de kunne se på, Melania Geymonat til BBC.

Det afviste de to kvinder. Den ene af dem prøvede endda at joke med det. Men lige lidt hjalp det.

- Det næste, jeg ser, er, at Chris er midt i bussen, og at de slår hende. Rent instinktivt løber jeg derover og prøver at trække hende væk, og så begynder de at slå mig. Jeg blødte virkelig meget, siger Melania Geymonat.

Hør Melania Geymonat fortælle om overfaldet på BBC Radio her:

Unge drenge anholdt

Overfaldet skete natten til torsdag den 30. maj, men kom frem i offentligheden, da Melania Geymonat skrev om det på facebook sent onsdag aften.

Opslaget er blevet delt over 13.000 gange, og historien har spredt sig til medier som CNN i USA, South China Morning Post i Kina, Subrayado i Uruguay og ABC i Australien.

Overfaldet stoppede, da bussen pludselig standsede. Drengene stak af, men politiet var blevet tilkaldt, og kvinderne blev kørt på hospitalet til behandling.

I aftes skrev politiet i London i en pressemeddelelse, at der nu var sket anholdelser i sagen. De anholdte er fire drenge i alderen 15-18 år, som nu skal afhøres. Lørdag morgen er endnu en dreng på 16 år blevet anholdt.

- Mange mennesker er forståeligt nok vrede over dette angreb. Vi er ubarmhjertige i vores bestræbelser på at spore alle de involverede mistænkte og bringe dem til afhøring, skriver politikommissær Andy Cox fredag.

Anmeldelser af homofobiske hadforbrydelser er steget støt i London de seneste år fra 1488 i 2014 til 2308 sidste år. Det viser tal fra politiets egne statistikker over forbrydelser i London.

Fordømmes af borgmester

Londons borgmester Sadiq Khan har fordømt overfaldet.

- Det her var et modbydeligt, kvindefjendsk angreb. I London tolerer vi ikke hadforbrydelser mod LGBT+ samfundet, skriver han på Twitter.

Det samme har Labours leder, Jeremy Corbyn, der kalder overfaldet "helt chokerende".

- Vi hverken kan eller vil acceptere denne homofobiske og kvindefjendske vold i vores samfund, skriver han på Twitter.

Overfaldet kommer i kølvandet på en ophedet debat om nye regler for undervisning i sex og samliv, der træder i kraft efter sommerferien i 2020.

De nye regler foreskriver, at der skal undervises i alle former for forhold - deriblandt homoseksuelle - og det har skabt protester over store dele af England.