Mystik efter møde med Trump - har Kim Jong-un skudt sine rådgivere?
Det fejlslagne topmøde mellem Donald Trump og Kim Jong-un, har - måske - fået blodige konsekvenser i Nordkorea.
Hvad betyder det, når Nordkoreas største avis, Rodong Sinmun, kommer med en trussel mod en unavngiven gruppe "forrædere og vendekåber"?
Avisen, der blev trykt torsdag, bekendtgjorde, at forræderne kunne imødese "revolutionens strenge dom".
- At foregive, at man tjener den øverste leder, mens man drømmer anderledes drømme, så snart man vender sig bort, er at begå handlinger mod partiet og revolutionen. Det er at kaste den moralske troskab mod den øverste leder bort. Sådanne mennesker undgår ikke revolutionens strenge dom, hedder det i artiklen - der kan ses her.
Og det er alt, hvad de nordkoreanske medier fortæller om den sag,
Hvad avisartiklen helt konkret handler om, er der ikke ret mange mennesker uden for Nordkorea, der ved med sikkerhed, men den sydkoreanske avis Chosun Ilbo har et bud.
Avisen citerer anonyme kilder i Nordkorea for, at landets diktator, Kim Jong-un, har renset kraftigt ud blandt nogle af sine nærmeste medarbejdere.
Beskyldninger om spionage
Ifølge avisen blev Kim Jong-un så vred over, at det seneste topmøde med USA's præsident Donald Trump 28. februar endte i fiasko, at han henrettede fem diplomater kort efter.
Det skal være sket i marts måned i den militære Mirim-lufthavn i hovedstaden Pyongyang.
Den mest fremtrædende af diplomaterne er ifølge den sydkoreanske avis Nordkoreas udsending til USA - Kim Hyok Chol.
- Han blev beskyldt for at have spioneret for USA og for dårlige tilbagemeldinger om forhandlingerne, hvor han ikke forstod USA's intentioner, siger den anonyme kilde til Chosun Ilbo.
Ifølge avisen er en anden fremtrædende diplomat - Kim Yong-chol - der også har deltaget i forhandlingerne med USA, blevet sendt i arbejds- og genopdragelseslejr.
Samme skæbne skal være overgået kvinderne Kim Song Hye, der stod for forberedelserne til mødet, og Sin Hye Yong, der fungerede som Kim Jong-uns tolk.
Kludder i oversættelsen
Tolken "underminerede den højeste velværdigheds autoritet", fordi hun begik en oversættelsesfejl, skriver avisen.
Blandt andet skal hun ifølge avisen have kludret i oversættelsen af det sidste tilbud, Kim Jong-un fremsatte, netop som Donald Trump rejste sig for at forlade forhandlingsbordet.
Ifølge den sydkoreanske avis skal afstraffelsen af de nordkoreanske diplomater være sket, fordi Kim Jong-un vil imødegå "skuffelse og klager" fra det nordkoreanske folk.
Men hele historien i Chosun Ilbo bygger på anonyme kilder, og det sydkoreanske medie har før bragt forkerte historier om Nordkorea.
Både sydkoreanske aviser og sydkoreanske efterretningskilder har tidligere berettet om, at fremtrædende nordkoranere er blevet henrettet, hvorefter de "henrettede" nordkoreanere er dukket op igen.
En tidligere analytiker i USA's efterretningstjeneste CIA tør heller ikke stole fuldstændig på historien i den sydkoreanske avis.
- Historien virker fuldstændig plausibel, men nordkoreanske embedsmænd har det med at forsvinde flere gange for derefter at dukke op igen i bedste velgående, siger den tidligere analytiker i CIA, Jung H. Pak, til magasinet Foreign Policy.
Det er for eksempel sket i 2010, 2014, endnu en gang i 2014, og igen i 2015.
Usikkerheden
Styret i Nordkorea har dog også flere gange henrettet syndebukke efter politiske fejltrin, og det seneste topmøde med Donald Trump kan have gjort Kim Jong-un vred, da USA's præsident afbrød mødet før tid og fik ham til at tabe ansigt.
Nordkoreanske medier har hverken be- eller afkræftet den sydkoreanske avishistorie, og hverken de sydkoreanske eller de amerikanske myndigheder ville forleden udtale sig om sagen, da de blev kontaktet af nyhedsbureauet Reuters.
Nyhedsbureauet har dog talt med kilder i diplomatiet, som bekræfter, at nogle af de nordkoreanske diplomater formentlig er blevet straffet, men at de næppe blevet henrettet.
At amerikanerne måske skal til at tale med nye nordkoreanske diplomater, kom USA's udenrigsminister Mike Pompeo med en kommentar til under et interview på amerikansk tv 5. maj.
Da han blev spurgt til rygter om, at Kim Jong-un havde skudt diplomaterne, afviste han først at svare, men så sagde han:
- Det ser ud til, at vores modpart vil blive nogle andre næste gang, men vi ved det ikke med sikkerhed. Men lige som Donald Trump beslutter, hvem hans forhandlere skal være, må formand Kim selv træffe beslutning om, hvem der skal forhandle på hans vegne, lød det fra Mike Pompeo.
Imens ser livet ud til at gå videre i Nordkorea. I dagens udgave af Rodong Sinmun står der intet om forrædere. I stedet fortæller avisen om Kim Jong uns seneste besøg på en maskinfabrik og et besøg på en skole i provinsen.