Udland

Dansker jagter borgmesterpost i tysk havneby

Claus Ruhe Madsen vil gøre den tyske by Rostock mere moderne og erhvervsvenlig, hvis han bliver borgmester.

Det er med ønsket om at gøre den nordtyske købstad Rostock mere moderne, at danskeren Claus Ruhe Madsen vil være byens overborgmester.

Søndag er der kommunalvalg i delstaten Mecklenburg-Vorpommern, som Rostock hører til. Og Claus Ruhe Madsen går efter den højeste post.

- Jeg kan mærke, at mange synes, det er spændende, at jeg er dansk. Danskere er ofte lidt mere pragmatiske, siger Claus Ruhe Madsen.

Han har boet i Rostock i cirka 25 år og har en møbelforretning i byen.

Stiller op som løsgænger

Claus Ruhe Madsen stiller op som løsgænger.

- Jeg har svært ved at passe ind i en partiskuffe, siger han.

Han vil især gerne modernisere Rostock, som ifølge kandidaten "hænger fast i fortiden". Han vil gøre byen mere spændende blandt andet ved at renovere havneområdet, der ligger ud til Østersøen.

Han vil satse på kollektiv trafik og cykelstier, skolerne skal digitaliseres, byen skal være fri for plastikkrus og andet plastikservice, og så skal der - hvis det står til Claus Ruhe Madsen - bygges et nyt teater.

- Jeg vil gerne have en by, der er fremme i skoene, siger han.

For at blive valgt som overborgmester skal man som kandidat have mindst halvdelen af vælgernes stemmer. Der er ni kandidater, og hvis ingen af dem får den påkrævede andel stemmer, skal der afholdes omvalg.

I så fald skal vælgerne i Rostock til valg igen om tre uger.