Seks døde under uro efter genvalg af Indonesiens præsident

200 mennesker er såret under uroligheder i Jakarta dagen efter offentliggørelsen af indonesisk valgresultat.

Seks mennesker er dræbt og 200 andre såret under uroligheder i Indonesiens hovedstad, Jakarta.

Det oplyser guvernøren i Jakarta, Anies Baswedan, onsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Urolighederne i Jakarta kommer, dagen efter at det blev bekræftet, at præsident Joko Widodo har genvundet posten efter sidste måneds valg.
Urolighederne i Jakarta kommer, dagen efter at det blev bekræftet, at præsident Joko Widodo har genvundet posten efter sidste måneds valg. Foto: Bay Ismoyo / Ritzau Scanpix
Politiet set gennem en smadret forrude i Jakarta, Indonesien, efter uroligheder efter valgresultatet.
Politiet set gennem en smadret forrude i Jakarta, Indonesien, efter uroligheder efter valgresultatet. Foto: Antara Foto / Ritzau Scanpix

Urolighederne kommer, dagen efter at det blev bekræftet, at præsident Joko Widodo har genvundet posten efter sidste måneds valg.

- Klokken ni i morges var der 200 sårede mennesker, som er bragt til fem hospitaler, siger guvernøren til tv-stationen tvOne.

- Antallet af døde var seks, siger han og tilføjer, at hospitalerne er i færd med at obducere ligene for at fastslå en dødsårsag.

Udfordrer afviser valgresutalt

Tirsdag oplyste Indonesiens valgkommission, at præsident Joko Widodo har vundet sidste måneds præsidentvalg med 55,5 procent af stemmerne.

Præsidentens udfordrer, den tidligere general Prabowo Subianto, opnåede 44,5 procent af stemmerne.

Prabowo Subianto havde på forhånd svoret at afvise resultatet. Han beskylder regeringen for at have snydt med valget til fordel for præsidenten, skriver nyhedsbureauet dpa.

Indonesien har omkring 264 millioner indbyggere. Det er verdens tredjestørste demokrati.

Valget 17. april var det mest omfattende valg, Indonesien nogensinde har holdt. Det var første gang, at der blev holdt præsidentvalg og parlamentsvalg samtidig.