Fireårig pige overlever mafia-skyderi - hele Italien jubler

16x9
Skuddene, der ramte den fire-årige pige, udløste store demonstrationer i Napoli. Demonstranterne kræver, at der bliver skredet hårdere ind overfor camorraen og andre organiserede, kriminelle bander Foto: TV 2

Pigen blev et uskyldigt offer for et mafiaopgør - og et symbol på Italiens kamp mod den organiserede kriminalitet. Nu skal hun møde paven.

En fireårig pige fra Napoli, der blev skudt ned i et mafiaopgør og siden er blevet et symbol på kampen mod den italienske mafia, meldes nu uden for livsfare.

Den fireårige Noemi blev ramt i lungerne af et vildfarent skud under et opgør på åben gade mellem medlemmer af Napolis mafia-organisation 'Camorraen' 3. maj.

Siden har hun svævet mellem liv og død, og hele Italien har fulgt med i hendes skæbne. Paven har bedt for hende i sine søndagsprædikener, og hendes skæbne er blevet et varmt emne i den italienske valgkamp.

I går kunne lægerne på det hospital, hvor hun er indlagt, så meddele, at det var lykkedes at fjerne kuglen, der havde perforeret hendes lunger og sat sig fast i ribbenene, og at hun nu er uden for livsfare.

- Hun er ved bevidsthed, hun trækker vejret ved egen hjælp og hun kan spise, lød bulletinen fra Santobuono Hospitalet i Napoli, hvis facade de seneste uger har været begravet i blomster og hilsner fra bekymrede italienere, ifølge det italienske nyhedsbureau ANSA.

Den øverste gejstlige i Napoli, kardinal Crescenzio Sepo, har allerede besøgt den lille pige og lovet hende, at hun skal på besøg hos paven, så snart hun er rask nok.

- Det er Guds hånd, siger kardinalen ifølge nyhedsmediet Fanpage om Noemis overlevelse.

Et hævnopgør

Den formodede gerningsmand bag skyderiet blev anholdt tidligere på måneden, efter hans familie havde skjult ham efter skyderiet.

Skyderiet var et hævnopgør, der gik ud over et tidligere straffet medlem af camorraen.

Men da skuddene faldt på åben gade, på den centrale plads Piazza Nazionale i Napoli, hvor Noemi og hendes mormor spiste is, blev pigen offer for en vildfaren kugle.

Den mistænkte gerningsmand bag skyderiet blev anholdt tidligere på måneden.
Den mistænkte gerningsmand bag skyderiet blev anholdt tidligere på måneden. Foto: Fabio Di Pietro / Ritzau Scanpix

Et politisk emne

Skyderiet udløste store demonstrationer i Napoli med krav om en stærkere indsats mod den organiserede kriminalitet - et krav, der er blevet et emne i den italienske valgkamp op til valget til Europa-Parlamentet.

- Der er jo ikke nogen, der taler imod en øget indsats mod organiseret kriminalitet. Men man har forskellige løsninger. Indenrigsminister Matteo Salvini fra højrepartiet Lega taler om hårdere straffe, mens venstrefløjen taler om en bredere social indsats, fortæller TV 2s korrespondent i Italien, Eva Ravnbøl.

- Faktisk er der et stort og aktivt apparat i Italien, der bekæmper de organiserede mafiagrupper som Camorrraen. Man hører om anholdelser hver dag. Men derfra og så til at få bugt med mafiaen, der er et stykke vej, siger hun.