26 Jamie Oliver-restauranter sat under administration

Tv-kokken har ad flere omgange skudt penge i sine restauranter, som han også har forsøgt at sælge. Nu er de sat under administration.

26 restauranter i Storbritannien, der er ejet af tv-kokken Jamie Oliver, er blevet sat under administration, fordi de ikke har penge til at indfri deres kortsigtede gæld. Det skriver flere britiske medier.

Jamie Oliver bekræfter det selv på sin Facebook-profil:

- Jeg er knust over, at vores højt elskede restauranter i Storbritannien er blev sat under administration. Jeg er dybt berørt af dette udfald og vil gerne takke alle de mennesker, der har lagt deres hjerte og sjæl i forretninger gennem årene, skriver Jamie Oliver.

Ifølge avisen The Guardian drejer det sig om 23 restauranter, der er en del af kæden ’Jamie’s Italian’. Derudover er det restauranterne ’Barbecoa’, ’Fifteen’ og ’Jamie’s Diner’, der alle har hjemme i London.

Under administration

At de 26 restauranter er sat under administration betyder, at en udefrakommende har fået til opgave at vurdere, hvad der skal ske fremadrettet. Ifølge The Guardian er det revisionshuset KPMG, der er blevet udnævnt som administrator.

Hvad der konkret skal ske fremadrettet med de 26 restauranter, er endnu ikke afgjort, men bliver de alle lukket ned, kan det betyde, at op mod 1000-1300 personer mister sit arbejde. Det skriver flere britiske medier.

Først skal administratorerne fra KPMG dog finde ud af, om selskabet kan reddes og om kreditorerne kan blive betalt tilbage. Det har tidligere været fremme, at Jamie’s Italian-kæden har gæld for mere end 600 millioner kroner, selv om Jamie Oliver selv ad flere omgange har skudt større millionbeløb i restauranterne.

I 2017 måtte tv-kokken selv overføre i omegnen af 120 millioner kroner for at undgå, at kæden gik konkurs. I starten af 2019 kunne britiske medier så fortælle, at tv-kokken forsøgte at sælge kæden, men nu har han altså kastet håndklædet i ringen. Det er dog stadig en mulighed, at KPMG finder en måde, hvorpå restauranterne drives videre.

Jamie Oliver selv skønnes at have en anslået formue på cirka halvanden milliard danske kroner.