Udland

'Grumpy Cat' er død

Kattens popularitet startede med, at ejerens bror delte et billede af den på det sociale medie Reddit.

Verdens absolut sureste kat og ophavsmand til utallige billeder og jokes på det store internet er gået bort.

’Grumpy Cat’ - eller 'Den gnavne kat' på dansk - blev syv år gammel.

Det er blandt andet blevet meddelt på kattens Twitter-profil.

- Vi er ufatteligt knuste over at offentliggøre tabet af vores elskede ’Grumpy Cat’, lyder det i en besked på Twitter, som er underskrevet ’Grumpys’ familie.

Ifølge CNN var det en urinvejsinfektion, der blev den populære kats endeligt.

Millioner af følgere

Katten var en sand guldgrube for sine ejere, der har tjent mere end 600 millioner kroner på den. Den nåede både at være inspiration for en Hollywood-film og to bestsellerbøger.

Desuden havde katten flere millioner følgere på sociale medier.

Ved dens død havde den 1,5 millioner følgere på Twitter, 2,4 millioner på Instagram og 8,6 millioner følgere på Facebook.

Led af dværgvækst

Det hele startede med broren til kattens ejer, Tabatha Bundesen, delte et billede af katten på det sociale medie Reddit. Derefter gik katten sin sejrsgang på Youtube, hvor et klip med katten fra 2012 er blevet set millioner af gange.

- Udover at være vores baby og et værdsat medlem af vores familie har 'Grumpy Cat' hjulpet millioner af mennesker i hele verden med at smile. Selv når det var hårde tider. Hendes sjæl vil leve videre igennem hendes fans over alt, skriver Tabatha Bundesen ifølge CNN.

’Grumpy Cat’ havde et underbid og en dværgvækst, der fik den til at se gnaven ud.

Dens Hollywood-debut – 'Grumpy Cat’s Worst Christmas Ever' – blev set af flere millioner mennesker. Derudover medvirkede katten i reklamer for kattemad og meget andet.