Domstol vil tvinge Belgiens ekskonge til at afgive dna med store bøder

16x9
Delphine Boël vil have rettens ord for, at hun er datter af kong Albert. Foto: Eric Lalmand / Ritzau Scanpix

En 50-årig kvinde har i mere end et årti påstået, at hun er datter af den abdicerede kong Albert 2.

En appeldomstol har torsdag dømt Belgiens tidligere konge til at betale dagbøder af 5000 euro (37.000 kroner), hvis han nægter at lade sig dna-teste i en faderskabssag. Det skriver den belgiske avis Le Soir.

I februar nægtede den 84-årige kong Albert II at følge rettens afgørelse om at afgive en dna-test i en sag anlagt af en 50-årig kvinde ved navn Delphine Boël.

Hun påstår, at hun er datter af den belgiske konge, der i 1960’erne skulle have haft en affære med Delphine Boëls mor, baronesse Sybille de Selys Longchamps.

Kong Albert II, der abdicerede i 2013 på grund af helbredsproblemer, nægter at være far til Delphine Boël.

Skandale i kongehuset

Rygterne om at Albert skulle være far til et barn uden for ægteskabet, dukkede første gang op i en biografi om dronning Paola af Belgien i 1999.

Beskyldningerne affødte en skandale i det belgiske kongehus og førte til årevis med sladder i den kulørte, belgiske presse.

Delphine Boël påstod første gang, at landets konge var hendes biologiske far i et interview i 2005.

Boëls mor, baronesse Sybille de Selys Longchamps, sagde i et interview i 2013, at hun mellem 1966 og 1984 havde en affære med kong Albert II.

- Jeg troede ikke, jeg kunne få børn, fordi jeg havde haft en infektion. Vi tog ikke nogen forholdsregler, sagde hun til avisen The Guardian.

Har kæmpet et årti mod beskyldninger

Han overtog i 1993 tronen efter sin ældre bror kong Baudouin. Her sad han frem til 2013, hvor Alberts søn Philippe blev konge.

Den 84-årige tidligere konge har i mere end et årti måtte værge sig mod beskyldningerne om at være far til Boël.

Ifølge torsdagens afgørelse skal den tidligere konge afgive sin dna-prøve i overværelse af en repræsentant fra justitsmyndighederne, skriver AFP.

De 5000 euro skal ifølge en kilde i retten gå til Boel hver dag, indtil Albert går med til at aflevere en dna-prøve.