Udland

Drag queen læser højt for børn - udenfor demonstrerer de med biblen i hånden

Eventyrfortællinger læst op af drag queens er et fænomen, der er kommet til det konservative bibelbælte i USA.

Miss Terra Cotta Sugarbaker er trukket i en lilla kjole, en kæmpe paryk med krøllede brunlige lokker, lange falske øjenvipper og et lag af farverig makeup.

Den udklædte mand forklædt som kvinde, Steven Ball, sidder på det lokale bibliotek i byen Alpharetta i staten Georgia og læser højt for de fremmødte børn og deres forældre.

Alles øjne er på skift rettet mod den mand, der skiller sig noget ud fra de hvide kedelige vægge.

Steven Ball læser op for børn og forældre på det lokale børnebibliotek forklædt som karakteren Miss Terra Cotta Sugarbaker.

Et barn råber: Wauw, det der er cool!

Steven Ball forsøger dog ikke at være cool. Han vil sprede et særligt budskab. Bogen, han læser højt fra, hedder “En verden fyldt med godhed og forståelse”.

Det er sygt og forkert ud fra seksuelt og moralsk perspektiv

Demonstrant

- Jeg er her for at lære børnene, at de kan være, lige hvem de har lyst til at være. Man må aldrig føle sig forkert eller undertrykke den, man er, fortæller Steven Ball til TV 2.

Men helt tryg ved situationen er han dog ikke.

- Jeg har hørt, at der vil komme demonstranter i dag. Det gør mig nervøs, men også ked af det. Jeg føler ikke, at det, jeg gør, er forkert, så jeg kan ikke forstå det, fortæller han.

Med biblen i hånden demonstrer forældre

Udenfor biblioteket er to demonstranter dukket op.

Med biblen og en megafon i hånden råber den ene:

- Folket elsker deres synder mere, end de elsker og respekterer Gud. Det her er en skandale.

Oplæsninger af drag queens er kendt i de større liberale byer i USA, men i bibelbæltet vækker det protester.

Manden, der råber, hedder David Love. Han er far til to sønner og har valgt sammen med sin kollega at dukke op for at demonstrere.

- Alle de forældre, der sidder derinde med deres børn, de burde få frataget deres rettighed til at passe på deres børn. De legitimerer, at deres børn bliver forvandlet til syndige homoseksuelle unger. De bliver straffet af Gud for det her, fortæller David Love til TV 2.

- De stakkels børn ryger direkte i helvede nu. Det her kan ikke reddes med at tage en tur i kirke og bede en bøn. De er ved at blive forvandlet til syndige homoseksuelle, fortsætter David Love.

En årelang tradition

Ved siden af de to demonstranter er det lokale politi massivt tilstede. De er klar til at håndtere enhver konfliktfyldt situation, der kunne opstå.

I de seneste seks måneder har der nemlig været massive demonstrationer i USAs bibelbælte, de sydlige kristne og konservative stater, hver gang drag queens har arrangeret oplæsninger for børn.

Her er hundredevis af forældre mødt op med store kors, skilte og megafoner ved bibliotekerne for at vise deres utilfredshed med arrangementerne.

Det er imidlertid ikke noget nyt, at drag queens læser højt for børn. Det har været en tradition i mange år, men indtil fornylig har det kun været forbeholdt de liberale storbyer som New York, Chicago og Los Angeles.

Alt tyder på, det kommer til at kræve lidt tilvænning for en del forældre i de sydlige stater, at nye vinde med liberale værdier er begyndte at blæse i deres del af landet.

- Jeg kønsforvirrer ikke børnene

Under oplæsningen på biblioteket kommer en række demonstranter pludselig ind og spærrer de forreste pladser.

De vil forhindre børnene i at kigge på Miss Terra Cotta Sugarbaker.

- Det her er sygt! Tænk, at I ikke beskytter jeres børn imod at blive kønsforvirret i så tidlig en alder, råber en af de mødre, der vil forhindre oplæsningen.

- Det er sygt og forkert ud fra et seksuelt og moralsk perspektiv, fortsætter hun.

Steven Ball mener godt, børnene kan gennemskue hans forklædning og se, han er en mand i dametøj.

Steven Ball har svært ved at forstå beskyldningerne om, at han kønsforvirrer børnene. Han mener, at han som drag queen kan inspirere børn, når han læser op.

- De er meget klogere, end vi tror, og når de ser mig, så ved de godt, at jeg er en mand i en kjole, fortæller han.

- Jeg taler altså ikke om køn eller promoverer en bestemt måde at leve på. Jeg giver blot børnene et frirum, hvor de kan udfolde deres kreativitet og ikke føle sig anderledes end alle andre. Når de ser mig udklædt som et cirkus, så kan jeg love for, at de føler, at de passer ind blandt andre børn i deres alder, griner Steven Ball.

Og det bakker de fremmødte forældre op om.

- Hvor er det fjollet, at nogle forældre tager kristendommen så bogstaveligt og seriøst. Mine børn elsker at deltage i sådan et arrangement. De lærer at acceptere forskelligheder, at vi skal udvise næste kærlighed, uanset hvad og hvem vi vælger at være. Der er altså en stor portion forældre her i staten, der må vende sig til, at der er ved at ske store forandringer, fortæller Kyala Kan, der er dukket op med sine to piger.