Udland

Hval fanget i spektakulært spring - fotograf troede, øjeblikket var misset

Et billede af en pukkelhval, der springer op tæt på en fiskerbåd, har de seneste dage fået opmærksomhed i flere medier.

En fisker i Monterey Bugt, der ligger syd for den amerikanske storby San Francisco, fik sig en stor overraskelse, da han var ude at fiske i slutningen af april.

Ud af det blå skød en stor pukkelhval op af havet få meter fra båden.

Episoden blev fanget af den amerikanske naturfotograf Douglas Croft, der arbejder for Blue Ocean Whale Watch i bugten, og hans billeder af hvalen er de seneste dage blevet delt hos flere medier verden over.

Forud for at billedet blev taget, havde Douglas Croft observeret, at den tonstunge hval flere gange var brudt igennem havoverfladen.

- Jeg har set pukkelhvaler, der bryder havets overflade igen og igen. Op til 50 gange i løbet af en time. Denne pukkelhval havde været ret aktiv i forhold til at springe op af vandet, så jeg havde på fornemmelsen, at den ville gøre det igen, fortæller han til TV 2.

Da hvalen endnu engang brød igennem havets overflade bag fiskerbåden, knipsede Douglas Croft løs på sit kamera for at få et perfekt billede, men til hans frustration blev fiskerbåden ved med at spærre for hans udsyn.

- Jeg var faktisk ked af det og tænkte, at mit billede blev ødelagt, siger han.

Fotograf overrasket

Men da Douglas Croft efterfølgende fik lejlighed til at kigge sine billeder igennem, blev han overrasket.

- Da jeg så billederne fra mit kamera, vidste jeg, at jeg havde fanget noget helt specielt.

Selvom den amerikanske fotograf i løbet af de seneste år har taget mange billeder af vilde dyr, så rangerer øjeblikket med hvalen højt hos ham, fortæller han til TV 2.

- Dette foto er helt klart et af mine favoritter. Jeg er heldig, at jeg ofte er på vandet i forbindelse med mit arbejde, men det her var helt klart ikke bare endnu en dag på kontoret.

Pukkelhvaler kan blive op til 15 meter lange og veje omkring 30-35 ton.

Hvalen lever i store dele af verden og kan fra tid til anden også ses i de danske farvande.