Udland

Nordkorea affyrer ukendte projektiler

Affyringerne kommer få dage efter den seneste missiltest.

Nordkorea har affyret flere "uidentificerede projektiler".

Ifølge Sydkoreas militær er der formentlig tale om kortdistancemissiler, skriver Reuters.

Den første affyring fandt sted klokken 16.30 lokal tid og sker mindre end en uge efter, at Nordkorea har afprøvet flere nye våbensystemer.

Missilerne blev affyret fra den Sino-ri i det nordvestlige Nordkorea og havde retning mod øst, oplyser der sydkoreanske militær.

De to missiler fløj henholdsvis 420 og 270 kilometer, oplyser militæret.

Nye missiltester

Lørdag affyrede Nordkorea et mindre antal raketter og mindst ét kortrækkende missil fra landets østkyst. Det var den første test af et ballistisk missil i Nordkorea siden november 2017.

Det har igen skærpet spændingerne på den koreanske halvø efter en længere periode med samtaler og forhandlinger på kryds og tværs mellem stormagter og det nordkoreanske styre.

Fra nordkoreansk side blev det i går afvist, at lørdagens missiltest var en provokation. Det var i stedet en regulær øvelse og "selvforsvar", skriver Reuters.

Sino-ri, hvorfra dagens affyring er blevet registreret, menes at huse Nordkoreas mellemdistancemissil "Rodong", skriver den sikkerhedspolitiske tænketank CSIS.

Optøning bremset

Efter flere år med tester af langtrækkende missiler og atomprøvesprænginger og en særdeles anspændt retorik mellem Nordkorea og USA har der indtil for nylig været tegn på optøning i forholdet.

Den amerikanske præsident Donald Trump har to gange mødtes til topmøde med den Nordkoreanske leder Kim Jong-un. Hverken møderne i først Singapore eller senest Hanoi i Vietnam har dog ført til gennembrud i forhold til at få Nordkorea til at opgive sit atomprogram.

Nord- og Sydkorea er teknisk set fortsat i krig, da Koreakrigen i begyndelsen af 1950'erne endte med en våbenhvile og ikke en underskrevet fredserklæring.