Udland

Derfor har prins Harry og hertuginde Meghans søn ikke fået en royal titel

Prins Harry og hertuginde Meghan har formentlig takket nej til den titel, dronningen har tilbudt, vurderer TV 2-korrespondent Ulla Terkelsen.

Mange havde spekuleret i både navn og titel til det lille nye medlem af den royale britiske familie, op til at han skulle vises frem onsdag over middag.

Navnet blev Archie Harrison Mountbatten-Windsor, men titlen er foreløbigt udeblevet.

Idet navnet Archie ikke optræder i hverken prins Harry eller hertuginde Meghans nærmeste familie, spekuleres der nu i, hvor de har hentet inspiration fra.

Inspireret af humoristisk tv-figur

Mange har nævnt den rødhårede karakter Archie Andrews fra Netflix-serien 'Riverdale'. Men karakteren Archie Bunker fra 'All In The Family', som er en 70'er-serie, der var meget populær i USA, er også et bud.

TV 2-korrespondent Ulla Terkelsen mener, at navnet Archie er banebrydende.

- Det er et sjovt valg, fordi man kommer til at tænke på karakteren Archie Bunker fra den populære amerikanske 70'er serie, siger hun og fortsætter:

- Rigtig mange amerikanere kender serien, hvor man gennem karakteren, der var racistisk, latterliggjorde racisme i stedet for at tage det alvorligt. Man gjorde det komisk.

Og det er langt fra første gang, at det royale par bryder med normerne.

Den manglende titel fritstiller ham

Inden fremvisningen havde flere også gættet på, hvad en eventuel titel kunne være.

Efter parrets bryllup fik de titlerne hertug og hertuginde af Sussex. Derfor var det ifølge traditionen mest sandsynligt, at deres søn også ville få titlen hertug.

En anden teori gik på, at han ville komme til at hedde "Lord" - altså Herre på dansk.

Men ingen af delene er foreløbigt blevet offentliggjort. Og det mener den royale ekspert og forfatter Penny Junor, at der kan være en helt særlig grund til. Det skriver mediet Pretty52.

- Det er præcis, hvad jeg havde forventet fra prins Harry. Han ville selv have elsket at have været en almindelig dreng. Han voksede op og syntes, det var svært at have sin titel som prins. Jeg tror, at hans valg er et udtryk for et ønske om at give sin søn det liv, han ikke selv havde, siger Junor til mediet.

Ulla Terkelsen mener, at parret formentlig har valgt at takke nej til en titel for at fritstille deres søn for de royale pligter.

- Når de ingen titel har, skal de ikke ud og åbne museer og holde taler. De bliver fritstillet og kan arbejde, med hvem de vil, og gifte sig, med hvem de vil, siger Ulla Terkelsen.

Takker nej til titel

Det er dronning Elizabeth, der tilbyder titlerne, og så kan man vælge at takke ja eller nej. Og det er ikke første gang, at nogen i den britiske kongefamilie takker nej til en titel.

Prinsesse Margareth - dronning Elizabeths lillesøster - takkede nej til titler til sine to børn. Prinsesse Anne, som er lillesøster til prins Charles, gjorde det samme.

Udover navnet og den manglende titel har prins Harry og hertuginde Meghan også været mønsterbrydere, idet hertuginde Meghan ikke fødte på samme hospital som prinsesse Diana og hertuginde Kate.

Og herefter valgte parret stik imod traditionen at vise deres nyfødte søn frem for en lille udvalgt skare af pressen og ikke foran hospitalet.

Siden prins Harry annoncerede, at han var blevet kærester med Meghan Markle, har der i medierne desuden været fokus på, at hun er amerikaner, fraskilt, ældre end prins Harry, skuespiller og halvt afroamerikaner.

Syvende i arverækken

Når Archie ikke har nogen officiel titel, vil han fremover skulle tiltales Master.

Tronarverækkefølgen i det britiske kongehus er således, at efter dronning Elizabeth kommer prins Charles, prins William, prins George (Williams søn), prinsesse Charlotte (Williams datter), prins Louis (Williams søn), prins Harry og som nummer syv Archie.