BBC-vært fyret efter tweet om prins Harry og hertuginde Meghans nyfødte søn

Kun et døgn efter, radiovært lavede problematisk tweet, blev han fyret. Helt på sin plads, mener TV 2 korrespondent Ulla Terkelsen.

- Lige blevet fyret af BBC.

Sådan skriver den 61-årige BBC-radiovært, Danny Baker, der det seneste døgn har været udsat for en shitstorm.

Fyringen er sket på baggrund af et tweet, han sendte afsted onsdag i forbindelse med, at prins Harry og hertuginde Meghan viste deres nyfødte søn frem.

Her lagde han et billede op af en mand og en kvinde, der går ned af en trappe med en lille chimpanse imellem sig.

Kvinden holder aben i hånden. I teksten til billedet skrev han: "Den royale baby forlader hospitalet."

Kaldte ham racist

Twitterbrugere over hele verden var hurtige til at reagere på, at han sammenlignede det nyfødte barn, der har afroamerikanske rødder fra sin mor hertuginde Meghan, med en abe.

Flere ringede også til BBC for at få dem til at reagere og fjerne ham fra radioshowet, som sendes på Radio 5 Live. Og under et døgn efter, fik han sin fyreseddel.

Det, mener TV 2 korrespondent Ulla Terkelsen, er "helt på sin plads".

- Det er klart, at han er blevet fyret. Det er grov racisme, og det slår man hårdt ned på, siger hun til TV 2.

Undskyldning hjalp ikke

Der gik ikke længe, før Danny Baker opdagede, at hans navn hittede på det sociale medie. Da han gjorde det, fjernede han straks billedet og skrev undskyld.

- Undskyld, at mit billede af den lille fyr i det fine tøj har hidset nogen op. Det faldt mig aldrig ind, fordi min tankegang ikke er syg. Så snart nogen gjorde mig opmærksom på de underliggende associationer, fjernede jeg det.

Det hjalp ikke på shitstormen. Og derfor tyede han igen til twitter, hvor han skrev:

- Jeg undskylder endnu engang for det dumme og uigennemtænkte billede tidligere. Det var meningen, at det skulle være en joke om de kongelige versus cirkusdyr i fint tøj, men blev fortolket som en joke om aber og race.