Harry og Meghans baby har fået sit navn

Parrets førstfødte søn kom til verden mandag morgen.

Det nyeste medlem af det britiske kongehus har fået sit navn.

Prins Harry og hertuginde Meghan blev forældre til en lille dreng tidligt mandag morgen, og onsdag blev han for første gang vist frem for offentligheden.

Nu har forældrene afsløret drengens navn på deres Instagram-profil, og babyens fulde navn er Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

På billedet ser man også dronning Elizabeth 2., der møder sit ottende oldebarn for første gang. Dronningens mand, prins Philip, og Meghans mor, Doria Ragland, var også til stede.

Siden fødslen har der været spekuleret i barnets navn. På de britiske odds-sider var det navne som Spencer, James, Alexander og Arthur, der var i høj kurs, når briterne spillede på babynavnet.

Har det sødeste temperament

Barnet blev fremvist for en meget lille gruppe fra pressen. Kun en reporter, en fotograf og tre kameramænd var blevet inviteret. Derudover var parrets egen private fotograf og deres presseansvarlige til stede. Hovedpersonen sov fra det hele.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor.
Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Foto: Dominic Lipinski / Ritzau Scanpix

- Han har det sødeste temperament. Han er virkelig rolig. Han har været en drøm, så det har været nogle specielle dage, sagde hertuginde Meghan.

Hvem barnet ligner mest, kan de stadig ikke rigtig finde ud af:

- Alle siger, at babyer kan ændre sig meget i løbet af to uger. Han ser anderledes ud og ændrer sig hver eneste dag, tilføjede prins Harry.

Pressen spurgte blandt andet de nybagte forældre, hvordan den nye rolle var, og til det svarede prins Harry:

- Det er skønt. At være forældre er fantastisk.

Prins Harry og hertuginde Meghan mødte pressen i St. George's Hall i Windsor Castle.
Prins Harry og hertuginde Meghan mødte pressen i St. George's Hall i Windsor Castle. Foto: Pool / Ritzau Scanpix