Udland

Se billederne fra New York: Stjerner samlet til årets modefest

Det var til selv samme arrangement tilbage i 2004, at USA’s præsident Donald Trump friede til sin kone, Melania Trump.

Natten til tirsdag dansk tid var New York fyldt med glamour, da det store, amerikanske Met Gala løb af stablen.

Eventets lange navn er Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit, og formålet med den ekstravagante fundraising er at samle penge ind til netop museets kostumeinstitut – også kendt som deres modeafdeling. Det skriver den amerikanske avis The New York Times.

Og det tiltrækker opmærksomhed, når de specielt inviterede stjerner som Lady Gaga, Katy Perry og Gigi Hadid gør entré til arrangementet, der markerer åbningen af instituttets årlige modeudstilling.

Katy Perry troppede op til arrangementet som en lysekrone i menneskestørrelse med elektriske stearinlys og krystaller.

Det var til selv samme arrangement, at USA's præsident Donald Trump friede til sin kone, Melania Trump, tilbage i 2004.

Millionbeløb for borde

De ofte kendte og smukke deltagere skal da også gribe dybt i lommerne for at kunne deltage i festen, der blev etableret i 1948. Billetterne koster omkring 234.245 danske kroner stykket, mens priserne for et bord spænder fra omkring 1,3 til 2 millioner danske kroner. Penge, der går direkte til det kulturelle formål.

Det er dog ikke altid, at de verdenskendte stjerner selv betaler for festlighederne. Forskellige brands kæmper for at give indgang til de mest fremtrædende personer, der som en del af aftalen ofte vil bære tøj fra det pågældende navn.

Det store arrangement byder da også altid på store kjoler og næsten udklædningslignende outfits. Årets tema var 'Camp: Notes to fashion', der legede med titlen på et berømt essay af forfatter Susan Sontag, 'Notes on Camp'.

Værterne for Met Gala 2019 var Alessandro Michele, kreativ direktør for Gucci, sangeren Harry Styles, Lady Gaga, tennisstjernen Serena Williams og chefredaktør på US Vouge Anna Wintour. Sidstnævnte har siden 1995 afholdt arrangementet.

Herunder kan du se nogle af aftenens største øjeblikke fra den lyserøde løber foran museet.

Lady Gaga løb som så mange gange før med opmærksomheden. Hun ankom i en stor pink kjole, hvorefter hun begyndte at afklæde sig lag efter lag - indtil hun til sidst stod i undertøj på løberen. Video: Cæcilie Dohn Christensen

Supermodel Gigi Hadid bar en metallisk heldragt og ankom sammen med designer Michael Kors.

Rapper og sanger Cardi B ankom i en stor dybrød kjole. Ifølge Vouge er kjolen dekoreret med 30.000 fjer, og det tog 35 mennesker mere end 2000 timer at lave kjolen.

De reality-berømte søstre fra Kardashian Jenner-familien deltog også ved aftenens festligheder. Fra venstre: Kim Kardashian West, Kendall Jenner og Kylie Jenner.

Den amerikanske skuespiller og musiker Jared Leto ankom til Met Gala klædt i rødt og krystaller - med en model af sit eget hoved i hånden.

Supermodel Naomi Campbell bar også fjer på den lyserøde løber - her sammen med en kjole, der matchede tæppets nuance.

Sangerinden Celine Dion gjorde entre med opsigtsvækkende hårpynt og en guldkjole, der vejede næsten ti kilo.
Supermodel Cara Delevingne troppede op i et regnbuestribet outfit.

Sanger og skuespiller Billy Porter vakte stor opsigt, da han blev båret ind af seks mænd iført et skinnende outfit med en hovedbeklædning af 24 karat guld og ikke mindst 3,5 meter lange guldvinger.

Sangeren Jennifer Lopez bar glitter og glimmer til årets Met Gala.

Tennisstjernen Serena Williams deltog også ved årets Met Gala. Hun var iført neongule sneakers fra Nike under den lange kjole.