Udland

Harry og Meghan er blevet forældre: - Den mest fantastiske oplevelse

Drengen vejer 3260 gram og kom til verden tidligt mandag morgen.

Hertuginde Meghan og prins Harry har fået en søn.

Det oplyser parret på deres officielle Instagram-konto.

- Både hertuginden og babyen har det godt og er sunde. Parret takker medlemmer af offentligheden for deres glæde og støtte under denne meget specielle tid i deres liv, skriver de på Instagram.

Drengen vejede 3260 gram, da han kom til verden mandag morgen klokken 5.26 lokal tid.

- Det har været den mest fantastiske oplevelse, jeg kunne forestille mig. Hvordan kvinder kan gøre, hvad de gør, går ud over min forstand. Men vi er begge meget begejstrede, lød det fra prins Harry, da han annoncerede fødslen ved Windsor Castle.

Hertuginde Meghan gik "lidt over tid", fortalte prinsen til pressen. Harry og Meghan forventer at vise deres søn frem offentligt om et par dage.

Det er parrets første barn, der bliver det syvende i den britiske arvefølge.

Mere privat fødsel

Parret har på forhånd meldt ud, at de ikke vil følge traditionen om at vise det nye familiemedlem frem for offentligheden kort efter fødslen. De har foretrukket lidt mere privatliv omkring fødslen.

- Hertugen og hertuginden ser frem til at dele den spændende nyhed med alle, når de har haft muligheden for at fejre familieforøgelsen i private rammer, lød det i begyndelsen af april fra en talsmand fra Kensington Palace ifølge Daily Mail.

Både hertuginde Kate og prinsesse Diana fødte deres børn på St. Mary’s Hospital i London, mens dronning Elizabeth fødte alle sine fire børn hjemme i Buckingham Palace og Clarence House.

Mødtes på blind date

37-årige hertuginde Meghan, født Rachel Meghan Markle, har siden juni 2016 dannet par med den 34-årige prins Harry.

De to mødtes på en blind date, som en fælles ven havde arrangeret.

27. november 2017 annoncerede parret, at de var blevet forlovet.

I et efterfølgende interview fortalte de åbent om deres første møde, og at den britiske prins friede i sin lejlighed, mens parret var i gang med at tilberede aftensmad.

Storslået bryllup

19. maj 2018 forseglede parret deres kærlighed under en romantisk ceremoni i St. George Chapel på Windsor Castle.

Det storslåede bryllup var på flere måder historisk. Her gjorde hertuginden op med flere gamle traditioner.

Meghan er nemlig – udover at være tidligere amerikansk skuespillerinde og særlig berømt fra sin rolle i tv-serien 'Suits' – også kendt for sin kamp for kvinderettigheder.

Helt fra barnsben har hun kæmpet for ligestilling, og hendes bryllup blev ingen undtagelse.

Stik mod traditionen valgte hun at gå det sidste stykke mod alteret alene – kun fulgt af sine brudepiger.

Hendes far, Thomas Markle, var ikke til stede i kirken, da han måtte melde afbud til vielsen af helbredsmæssige årsager. I stedet var det hendes svigerfar, prins Charles, der fulgte hende op ad kirkegulvet.

Han fik dog kun lov til at følge hende til foden af alteret, og dermed blev det ikke en mand, der gav hende væk.

Har frabedt sig barselsgaver

Interessen for den royale baby har været stor blandt borgere og fans af kongehuset. Mange har gerne villet ønske tillykke med en gave til parret, men det har parret frabedt sig.

Instagram opfordrede de i stedet til at donere penge til en række velgørenhedsorganisationer, der støtter børn og forældre i nød.

Det valgte mange at gøre, og det har blandt andet givet 100.000 ernæringsrige måltider til børn i Sydamerika, mere end 5000 produkter som krybber, bøger og bleer til forældre med børn i nød og støtte til flere velgørende organisationer, der arbejder for udsatte familier.