Erdogan fordømmer israelsk offensiv mod nyhedsbureau

Bomberegnen falder tungt i Gaza, hvor flere civile har mistet livet i et israelsk gengældelsesangreb som svar på et Hamas-angreb.

Det var terror med israelsk afsender.

Sådan lyder reaktionen fra Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan, efter at det statslige nyhedsbureau Anadolu er blevet ødelagt under de seneste krigshandlinger i Gaza.

- Vi fordømmer på det stærkeste Israels terror, og Tyrkiet og Anadolu vil fortsætte med at rapportere om de grusomheder, der rammer palæstinensere i Gaza, skriver Erdogan på Twitter.

Sammenstødene brød ud fredag, hvor fire palæstinensere blev dræbt. Det skete som et modsvar på, at en palæstinensisk snigskytte havde såret to patruljerende soldater fra den israelske hær.

Herefter åbnede Hamas ild med raketter, og den israelske kontraoffensiv blev hen over weekenden understøttet af kampvogne, artilleri og hærenheder.

Fortsætter angreb mod væbnede fraktioner

Søndag eftermiddag ulmer uroen stadig, når konfrontationen mellem de stridende parter ikke bryder ud i lys lue, og luften flænges af detonationer fra raketnedslag og bomber.

Det seneste mål har været et sted i Gaza, som ifølge israelerne finansierer væbnede fraktioner.

- Man hører stadig luftalarmer, og israelerne fortsætter med at angribe, siger TV 2s korrespondent Benjamin Kürstein fra Libanon, som også peger på, at Hamas møder folkelig modstand til trods for at sidde på magten i selvstyreområdet.

- Der har været masser af demonstrationer rettet mod Hamas i Gaza gennem det seneste år, siger Benjamin Kürstein.

Mere end 200 raketter er lørdagen igennem sendt fra Gaza-striben mod Israel.

Sundhedsministeriet i Gaza meddeler, at der blandt ofrene for weekendens krigshandlinger er både civile og et højtstående medlem af Hamas.

Fire israelere meldes dræbt, heriblandt en civilist, som er det første civile israelske offer siden 2014.

Derudover er to medlemmer af bevægelsen Islamisk Jihad blevet dræbt, hvilket betyder, at det foreløbige dødstal på palæstinensisk side er i alt 19 efter weekendens uroligheder.

Tel Aviv skal synge

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, siger i en erklæring, at man vil fortsætte med at gennemføre "massive luftangreb" som reaktioner på raketter fra Gaza rettet mod Israel.

Urolighederne kommer på et penibelt tidspunkt. Israel er i fuld gang med at gøre sig klar til at afvikle værtsskabet af Eurovision Song Contest, der afholdes i Tel Aviv 18. maj, og der vil blive skruet maksimalt op for sikkerhedsopbuddet set i lyset af de aktuelle krigshandlinger.

Hamas og Islamisk Jihad har i en fællesudtalelse erklæret, at man vil slå tilbage.

- Vores svar vil være bredere og mere smertefuld, hvis fjenden fortsætter med aggression.

Bomberegnen falder tungt i Gaza, hvor flere civile har mistet livet i et israelsk gengældelsesangreb som svar på et Hamas-angreb.