Udland

Palæstinensisk mor og baby dræbt i luftangreb mod Gaza

Mens der forhandles om fred mellem de to parter sender Hamas hundredevis af raketter mod Israel, som svarer hårdt igen med luftangreb. 

Tre personer, heriblandt en gravid palæstinensisk mor og hendes etårige barn, er lørdag dræbt af israelske luftangreb i Gaza.

Det meddeler det palæstinensiske sundhedsministerium.

Angrebene er en reaktion på, at der tidligere lørdag er affyret over 200 raketter fra Gazastriben mod Israel.

Ifølge den israelske redningstjeneste blev to mennesker såret af raketterne. En af dem var en ældre kvinde, der meldes alvorligt såret.

- Angrebene er voldsomme, og de kommer på et uheldigt tidspunkt, hvor den uofficielle fredsaftale mellem parterne hænger i laser, vurderer Benjamin Kürstein, mellemøstkorrespondent for TV 2.

Et billede taget fra den sydlige israelske by Netiv Haasara viser en eksplosion og røg forårsaget af et israelsk luftangreb ind over grænsen til Gaza.

Beboelsesejendom ramt

Israels militær har ikke kommenteret luftangrebene mod Gaza, men udtalte tidligere lørdag, at dens luftangreb kun er rettet mod militære mål.

Ifølge Tyrkiets udenrigsminister, Mevlüt Cavusoglu, ramte et af angrebene dog den bygning i Gaza City, der huser det statslige tyrkiske nyhedsbureau Anadolu.

Øjenvidner havde kort forinden fortalt, at en seksetagers bygning, der både indeholdt private boliger og erhverv, også var ødelagt af et israelsk angreb.

EU opfordrer til ro

Optrapningen i den israelsk-palæstinensiske konflikt kommer samtidig med, at Hamas-bevægelsen, der sidder på magten i Gazastriben, er i Kairo sammen med dens væbnede gren, Islamisk Jihad.

Med hjælp fra egyptiske mæglere skal de deltage i forhandlinger, der skal forhindre våbenhvilen med Israel i at kollapse fuldstændig.

- Angrebene tegner ikke godt i forhold til at finde en løsning i Kairo og få fredsprocessen på skinner igen, vurderer Benjamin Kürstein.

Fra EU lyder der en opfordring til palæstinenserne om at indstille beskydningen af Gaza.

- En nedtrapning af denne farlige situation er nødvendig for at kunne sikre, at civile liv beskyttes, siger EU-talsperson Maja Kocijancic om situationen.