Terrorangrebet i Sri Lanka er et af de værste i nyere historie

Antallet af dræbte i terrorangrebet i Sri Lanka gør det til et af de blodigste i nyere tid.

Dødstallet stiger fortsat efter søndagens terrorangreb i Sri Lanka. I skrivende stund lyder antallet af dræbte på 359, mens flere end 500 er sårede.

Dermed er angrebet, hvor en række selvmordsbombere angreb hoteller og kirker påskedag, et af de blodigste siden 2001.

2977 mennesker døde i terrorangrebet mod World Trade Center og Pentagon i USA 11. september 2001, der er det blodigste terrorangreb i moderne historie.

Siden 2001 har fem terrorangreb kostet flere menneskeliv end angrebet i Sri Lanka, skriver The Guardian.

I 2014 mistede hele 1566 mennesker livet i en militær uddannelseslejr i Irak, som blev angrebet af terrorbevægelsen Islamisk Stat.

I 2015 blev 13 massegrave med ofrene fra angrebet mod den militære uddannelseslejr Camp Speicher fundet, og ligene blev gravet op.
I 2015 blev 13 massegrave med ofrene fra angrebet mod den militære uddannelseslejr Camp Speicher fundet, og ligene blev gravet op. Foto: Ahmad Al-rubaye / Scanpix Denmark

I samme land mistede 796 mennesker livet, da fire selvmordsbombere detonerede deres bomber i Yazidi-landsbyer udenfor storbyen Mosul i 2007. Yazidierne er et religiøst mindretal i Irak.

I 2008 døde 620 mennesker i et terrorangreb i DR Congo, der er blevet døbt ”Julemassakren”. Den ekstreme kristne milits LRA, ledet af Joseph Kony, stod bag.

Den ugandiske leder af militsen LRA, Lord's Resistance Army, Joseph Kony.
Den ugandiske leder af militsen LRA, Lord's Resistance Army, Joseph Kony. Foto: STUART PRICE / Scanpix Denmark

587 mennesker mistede livet i 2017 i Somalias hovedstad, Mogadishu. En kraftig lastbilbombe antændte en tankbil i nærheden, der forstærkede skaderne. Ansvaret for angrebet tilskrives terrorgruppen al-Shabab, der dog ikke selv har taget skylden.

I 2013 mistede 449 mennesker livet i en række koordinerede angreb i Irak. Over en periode på seks dage blev civile såvel som sikkerhedsstyrker udsat for bombe- og skudangreb, der efterlod et blodigt spor. Foruden de 449 dræbte blev 732 mennesker såret ved angrebene.