Tre af Bestseller-ejers børn dræbt i terrorangreb

24 personer er foreløbigt anholdt i forbindelse med angrebene.

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen og hans kone Anne Holch Povlsen har mistet tre af parrets fire børn i et af de angreb, der ramte Sri Lanka søndag.

Det bekræfter Jesper Stubkier, der er kommunikationschef hos Bestseller, overfor TV 2.

Han oplyser, at han ikke har yderligere kommentarer af respekt for familien.

Antallet af dræbte efter søndagens otte terrorangreb i Sri Lanka blev mandag morgen opjusteret til 290. Det oplyser politiet i Sri Lanka.

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræftede søndag, at der var tre danskere blandt de dræbte i bombeangrebene uden at gå i yderligere detaljer.

46-årige Anders Holch Povlsen er administrerende direktør i tøjkoncernen Bestseller. Han arvede koncernen som 28-årig fra sine forældre Troels Holch Povlsen og Merete Bech Povlsen, som stiftede det i 1975. Han er Danmarks rigeste mand ifølge Bloomberg.

Syv selvmordsbombere

24 personer er foreløbigt anholdt i forbindelse med angrebene i Sri Lanka.

Syv selvmordsbombere stod bag seks af eksplosionerne, det viser tekniske undersøgelser ifølge regeringen i Sri Lanka, skriver nyhedsbureauet AP.

De første seks eksplosioner skete kort tid efter hinanden og fandt sted i tre kirker og på tre hoteller.

Noget senere blev de fulgt op af yderligere to eksplosioner. Den ene under en politiaktion, hvor tre betjente blev dræbt, da de i jagten på mistænkte forsøgte at trænge ind i en boligejendom. Derefter eksploderede endnu en bombe på et mindre hotel.

Ejer jord og godser i Skotland

Bestseller-koncernen består af tøjkæder som Jack & Jones, Vila, Only og Vero Moda. Anders Holch Povlsens formue er i marts 2019 vurderet til at være mere end 42 milliarder kroner værd.

Udover Bestseller-koncernen ejer familien aktier i en lang række virksomheder. Det gælder blandt andet det tyske tøjselskab Zalando, det svenske betalingsselskab Klarna og den danske detailkæde Normal.

Den danske milliardær har siden 2006 målrettet opkøbt jord og godser i Skotland og blev ifølge Daily Mail sidste år den største jordbesidder i landet med mere end 89.000 hektar jord.