Terror i Sri Lanka

Ny voldsom eksplosion i Sri Lanka - 87 detonatorer fundet på busstation

Søndag mistede 290 mennesker livet, da otte forskellige steder i Sri Lanka blev bombet.

En ny bombe er mandag eksploderet tæt på en kirke i Colombo i Sri Lanka.

Det oplyser et øjenvidne ifølge Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet var bomben placeret i en varevogn tæt på Saint Anthony's - en af de kirker, der blev udsat for bombeangreb søndag.

Den nye bombe gik af, mens en bombepatrulje var i færd med at demontere den. Der er ingen meldinger om tilskadekomne.

87 detonatorer fundet

Politiet i Sri Lanka har desuden fundet 87 detonatorer til bomber på en busstation i Colombo. Det oplyser en talsmand for politiet ifølge Reuters.

Thea Pedersen, der er journalist, er til stede i Colombo og var tæt på kirken ved eksplosionen.

- Jeg havde lige forladt mit hotel, og da jeg satte mig ind i en bil, kunne jeg høre en kæmpe eksplosion, siger hun.

Tæt på Sankt Anthony Kirken i Colombo har der været endnu en eksplosion. Det har fået folk tæt til at løbe ned ad gaderne og lukke deres butikker.

Søndag mistede 290 mennesker livet, da otte forskellige steder i det sydøstasiatiske land blev bombet. Både kirker og hoteller blev angrebet. Syv af angrebene fandt sted tæt på Colombo. mens det sidste ramte en kirke i den østlige by Batticaloa.

De første seks eksplosioner skete kort tid efter hinanden. Noget senere blev de fulgt op af yderligere to eksplosioner. Den ene under en politiaktion, hvor tre betjente blev dræbt, da de i jagten på mistænkte forsøgte at trænge ind i en boligejendom. Derefter eksploderede endnu en bombe på et mindre hotel.

Sent søndag blev der desuden fundet en hjemmelavet bombe i en vejside nær den internationale lufthavn i Colombo. Bomben blev bragt væk og uskadeliggjort.

Sri Lankas sundhedsminister sagde mandag, at det var en lokal gruppe islamistiske militante ved navn National Thowfeek Jamaath, der stod bag terrorangrebet. En talsmand for regeringen udtaler, at angrebet skete med hjælp fra et internationalt netværk.