Terror i Sri Lanka

Dødstal efter bombeangreb i Sri Lanka stiger til 290 - lokale islamister stod bag

Regeringen oplyser, at en lokal gruppe militante islamister stod bag.

Antallet af dræbte efter søndagens otte terrorangreb i Sri Lanka er steget til 290. Det oplyser politiet i Sri Lanka tidligt mandag morgen dansk tid.

Tidligere var antallet af dræbte opgjort til 207.

Blandt de mange dræbte er tre danske statsborgere. Det oplyste Udenrigsministeriet i København søndag aften. Og mandag blev det oplyst, at der er tale om tre børn fra samme familie. Det drejer sig om børn af Anders Holch Povlsen, der er Danmarks rigeste mand og ejer af Bestseller-koncernen. De nærmere omstændigheder omkring dødsfaldene kendes ikke.

Efter bombeangrebene indførte regeringen i Sri Lanka et landsdækkende udgangsforbud.

Det er mandag morgen klokken 6.00 lokal tid blevet ophævet, skriver BBC.

24 anholdt

Bombeeksplosionerne ramte tre kirker og tre hoteller i Sri Lanka tidligt søndag formiddag.

Syv selvmordsbombere stod bag seks af eksplosionerne, viser tekniske undersøgelser ifølge regeringen i Sri Lanka, skriver nyhedsbureauet AP.

Regeringen oplyser mandag formiddag dansk tid, at det var en lokal gruppe af islamister ved navn National Thowfeek Jamaath, der stod bag angrebene. Gruppen skulle have fået hjælp af et internationalt netværk, lyder det fra en talsmand for regeringen.

Srilankansk politi har anholdt flere mistænkte personer. En talsmand for politiet oplyste sent søndag, at der var 13 personer anholdt. En kilde i politiet oplyser til nyhedsbureauet AFP, at samtlige mistænkte tilhører "den samme radikale gruppe". BBC skriver mandag, at 24 personer er blevet anholdt i forbindelse med angrebene.

I en meddelelse fra politiet oplyser talsmanden Ruwan Gunasekara, at føreren af et køretøj er blandt de tilbageholdte. Han mistænkes for at transporteret bombemændene til hovedstaden Colombo.

Bombe udskadeliggjort

De første seks eksplosioner skete kort tid efter hinanden. Noget senere blev de fulgt op af yderligere to eksplosioner. Den ene under en politiaktion, hvor tre betjente blev dræbt, da de i jagten på mistænkte forsøgte at trænge ind i en boligejendom. Derefter eksploderede endnu en bombe på et mindre hotel.

Sent søndag blev der desuden fundet en hjemmelavet bombe i en vejside nær den internationale lufthavn i Colombo. Bomben blev bragt væk og uskadeliggjort.

Myndighederne i Sri Lanka har endnu ikke udtalt sig nærmere om gerningsmændene eller eventuelle motiver.

Der er endnu ingen, der har taget ansvar for angrebene.