Tre kvinder tilstår forbrydelser relateret til sex-kult

16x9
Clare Bronfman ankommer fredag til retten i Brooklyn. Foto: Shannon Stapleton / Ritzau Scanpix

For nylig tilstod skuespillerinden Allison Mack at have rekrutteret kvinde som sex-slaver til kulten. Hun risikerer op til 40 års fængsel.

Tre rige og kendte amerikanske kvinder har i de seneste dage tilstået at have deltaget i alvorlig kriminalitet relateret til en kontroversiel sex-kult. Kulten hedder Nxivm, holder til i New York og dens leder og stifter er 58-årige Keith Raniere.

40-årige Clare Bronfman, der er arving til formuen fra det hedengangne canadiske alkohol-imperium Seagram, var fuld af anger, da hun fredag tilstod over for en dommer i Brooklyn, at hun havde været en af kultens ledere.

Hun tilstod også, at hun havde været med til menneskesmugling og til at rekruttere sex-slaver, blandt andet til kultlederen Keith Raniere.

- Ærede dommer, jeg fik en fantastisk gave af min farfar og min far. Med den gave kommer utrolige privilegier og mere vigtigt, et enormt ansvar. Den gave omfatter ikke muligheden for at bryde loven, den omfatter et større ansvar for at overholde den. Jeg har fejlet i forhold til at overholde dette lands love, og jeg er virkelig angerfuld over det, sagde Clare Bronfman ifølge CNN i sin tilståelse.

Hun risikerer 25 års fængsel, men BBC skriver, at strafferammen for den aftale, hun har indgået, er to år og tre månedes fængsel. Hun får sin dom 25. juli.

Kultleder fængslet

Både Clare Bronfman og og gruppens bogholder, Kathy Russell, har ifølge anklagemyndigheden gennem længere tid været en del af ledelsen i Nxivm. Kultlederen Keith Raniere sidder også fængslet i sagen, der også omfatter anklager om økonomisk kriminalitet så som hvidvask, og anklager om, at kulten har været drevet som et pyramide-spil.

- Jeg ved, at det, jeg har gjort er meget forkert, og jeg er meget ked af de problemer, jeg har skabt, sagde en grædende Kathy Russell ved retten i Brooklyn. Hun får sin dom 31. juli.

Allison Mack forlader retten i Brooklyn.
Allison Mack forlader retten i Brooklyn. Foto: Shannon Stapleton / Ritzau Scanpix

For nylig chokerede skuespilleren Allison Mack, 36, kendt fra serien 'Smallville', amerikanerne, da hun ved retten i Brooklyn tilstod sin rolle i sex-kulten. Her indrømmede hun, at hun havde ansvaret for et program i sex-kulten, der var specielt rettet mod skuespillere.

Hun blev anholdt sidste år, men blev siden løsladt mod en kaution på fem millioner dollars (cirka 33 millioner kroner, red.). Allison Mack har også indgået en aftale med anklagemyndigheden, straframmen i den aftale kendes ikke, men i teorien risikerer hun op til 40 års fængsel, når hun får sin dom 11. september i år.

Startede som selvhjælps-program

Ifølge BBC startede Nxivm - bogstaverne har ingen betydning i sig selv, men er en astrologisk reference - som et selvhjælpsprogram i 1998.

På sin hjemmeside, som TV 2 lørdag ikke kunne komme ind på, skriver Nxifvm ifølge BBC, at man har arbejdet med og hjulpet mere end 16.000 mennesker.

- Vi er et samfund styret af menneskelige principper, som søger at styrke folk og svare på vigtige spørgsmål om, hvad det er at være menneske, står der blandt andet på hjemmesiden, skriver BBC.

Men Keith Raniere er anklaget for at have praktiseret et herre- og slavesystem i kulten, hvor dem, der rekrutterede medlemmer, var herrer - mens dem, der blev rekrutteret, var slaver. Blandt andet skal nogle kvinder have været udsat for et brændemærknings-lignende ritual, hvor de blev mærket med Ranieres initialer og skulle have sex med ham.

Mange af kvinderne blev desuden smuglet illegalt ind i USA, og derfor er de tre kvinder og kultlederen også sigtet for menneskesmugling.

Udover de tre kvinder, som har tilstået, har yderligere to kvinder tidligere tilstået deres medvirken i sex-kultens aktiviteter.

Sagen mod kultleder Keith Raniere starter ifølge blandt andet People.com 29. april, altså næste mandag. Det fremgår ikke af BBC's eller CNN's omtaler af de i alt fem kvinders tilståelser, om de også som et led i deres aftaler med anklagemyndigheden skal vidne imod kultlederen ved den sag.