Udland

Liberias præsident fortrængt fra sit kontor af slanger

George Weah blev indsat som præsident i Liberia i 2018. Han vandt valget i 2017. Sia Kambou / Scanpix Denmark

Præsidenten kan først vende tilbage til sit kontor på mandag, oplyser hans pressesekretær til BBC.

To sorte slanger holder i disse dage Liberias præsident, George Weah, ude af sit kontor i landets udenrigsministerium. Det skriver BBC.

Slangerne blev observeret i ministeriets tidligere på ugen, og siden har udenrigsministeriet været lukket, mens der bliver sprøjtet for slanger og andre kryb i hele bygningen.

En video fra det afrikanske medie ’Front Page Afrika’ viser, hvordan medarbejdere i bygningen forsøgte at komme slangerne til livs, men uden den store succes til følge.

Præsidentens pressesekretær, Smith Toby, siger til BBC, at præsidenten og resten af medarbejderne kan komme tilbage i bygningen på mandag.

- Det handler først og fremmest om, at vi skal være sikre på, at kravlende og krybende dyr er blevet sprøjtet ud af bygningen, siger han.

Liberias præsident har haft sit kontor i Udenrigsministeriets bygning siden 2006 på grund af en brand i præsidentboligen. Derfor arbejder George Weah i disse dage fra sin private bolig i Liberias hovedstad Monrovia.

Stor fodboldstjerne

Hvis navnet George Weah ringer en klokke, så skyldes det nok, at han var en af verdens største fodboldspillere i 90’erne.

Han brød først igennem som angriber for Monaco, da han i 91/92 scorede 18 mål i 34 ligakampe. Derefter skifttede han til Paris Saint-Germain og endelig til italienske AC Milan, hvor han som den første ikke-europæiske spiller vandt Ballon d'Or.

George Weah sluttede sin fodboldkarriere i 2003, og han blev i 2017 valgt som Liberias præsident.