Udland

Farlig 18-årig kvinde fundet død efter trusler om skoleskyderi

Truslen kom bare fire dage før 20-årsdagen for massakren på Columbine High School.

Den 18-årige kvinde Sol Pais, som ifølge de amerikanske myndigheder rejste til Colorado mandag aften og derefter rettede trusler mod Columbine High School og omkring 20 andre skoler, er fundet død.

Det skriver FBI på Twitter.

Myndighederne i den amerikanske delstat Colorado har dermed afblæst eftersøgningen af kvinden.

Blandt andre nyhedsbureauet Reuters og CBS Denver skriver, at Sol Pais blev fundet død i Clear Creek County, der ligger 64 kilometer vest for Columbine High School.

I går opfordrede delstatens undervisningsministerium alle skoler i Denver-området til at udføre en såkaldt lockout, der benyttes for at beskytte skoler mod en udefrakommende trussel. Det betyder, at aktiviteterne inden for kan fortsætte som normalt, men at adgangen til og fra skolerne er begrænset.

Truslen kom bare fire dage før 20-årsdagen for massakren på Columbine High School, hvor to elever 20. april 1999 skød og dræbte tolv andre elever og en lærer.

Eftersøger bevæbnet kvinde

På et pressemøde tirsdag aften (onsdag morgen dansk tid), fortalte special agent med ansvar for FBI i Denver, Dean Philips, at Sol Pais - efter at have forladt Denver Lufthavn - havde købt et haglgevær og ammunition.

Ifølge politiet var Sol Pais iført en sort t-shirt, camouflagebukser og sorte støvler og er senest set mandag aften lokal tid.

- Hun er bevæbnet og betragtes som ekstremt farlig, skrev politiet på Facebook.

Dean Philips oplyste yderligere, at den 18-årige kvinde tidligere var kommet med bekymrende kommentarer og har været "stærkt betaget" af skyderiet på Columbine. Derfor indledte politiet en større eftersøgning.

- Vi ser hende som en stor trussel for i hvert fald lokalsamfundet - måske også for skoler i området. Det er blevet en massiv menneskejagt, sagde han på pressemødet.

Denver Post talte med politiets talsmand, Mike Taplin, der fortalte, at der ikke er rettet trusler mod en bestemt skole - og det bekræftede Dean Philips tirsdag aften lokal tid.

Øget sikkerhed i årenes løb

Siden massakren på Columbine High School i 1999 har der været 22 lockdowns på offentlige skoler i Denver. Det viser tal fra skolerne ifølge Denver Post.

I de mellemliggende år er sikkerheden og opmærksomheden over for risikofaktorer på amerikanske skoler øget. Men det er stadig ikke lykkedes at indkredse årsagen til, at enkelte elever går amok og spreder død og ødelæggelse, skriver Ritzau.