29 døde i ulykke med turistbus på Madeira

Bussen kørte af vejen i et sving og ramte et hus.

29 personer meldes dræbt i en ulykke med en turistbus på den portugisiske ferieø Madeira.

Ulykken skete nær byen Canico i området Santa Cruz omkring klokken 18.30, skriver det portugisiske medie Expresso.

Her mistede buschaufføren i et sving herredømmet over bussen, så bussen kørte af vejen, rullede om og ramte et hus.

- Jeg har ikke ord, der kan beskrive, hvad der er sket. Jeg kan ikke sætte mig ind i disse menneskers lidelser, siger borgmesteren i Santa Cruz, Filipe Sousa ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Han fortæller, at der var 55 passagerer, en turguide og en chauffør om bord på bussen.

Flere er bragt til hospitalet efter ulykken, mens andre modtager førstehjælp på stedet.

Redningsarbejdere arbejder på ulykkesstedet.
Redningsarbejdere arbejder på ulykkesstedet. Foto: Homem Gouveia / Ritzau Scanpix

Mulig mekanisk fejl bag ulykken

Samtlige omkomne var tyske turister. Det bekræfter en tysk regeringstalsmand. Der er tale om 17 kvinder og 11 mænd. Derudover er 22 sårede.

De lokale myndigheder oplyser, at de omkomne er mellem 40 og 50 år gamle. Et hospital i Funchal bekræfter, at der ikke er børn blandt de omkomne.

Oprindeligt lød dødstallet på 28, men læger oplyser, at en kvinde er død af sine kvæstelser på et hospital i Funchal, hovedstaden i regionen Madeira.

27 andre personer er sårede.

På nuværende tidspunkt tyder det på, at det var en mekanisk fejl på bussen, der var årsag til ulykken. Det oplyser de portugisiske myndigheder, der understreger, at ulykken skal undersøges nærmere.

Lokale har længe frygtet en ulykke

En dødsulykke som denne har længe været frygtet i området. Det fortæller flere lokale til en TV 2-medarbejder på stedet.

- Jeg har blandt andet talt med en, der bor lige om hjørnet fra, hvor ulykken er sket. Han siger, at beboerne i området længe har være nervøse for, at det skulle ske. Vejene er alt for smalle til de stadigt større turistbusser, siger Charlotte Rudiengaard Rasmussen fra TV 2.

Portugals præsident, Marcelo Rebelo de Sousa, sender sine kondolencer til de pårørende til de omkomne. Han vil i løbet af natten rejse til Madeira.

Portugals premierminister, António Costa, skriver på Twitter, at han har kontaktet Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, for at sende sine kondolencer.

- Det er med dyb sorg, at jeg hørte om ulykken på Madeira.

- Jeg har udtrykt min sorg over for kansler Angela Merkel i denne vanskelige tid, skriver han.