Tysk tog ramt af livsfarlig fælde

16x9
Det var et tog af denne type fra HL Bahn, der ramte kloakristen lørdag morgen. Foto: Wikimedia Commons

Angrebet efterforskes af politi og anklagemyndighed som drabsforsøg.

Et tysk regiontog fik lørdag morgen store skader, da det blev ramt af en ondsindet og farlig fælde. Det skriver flere tyske medier.

Ukendte gerningsmænd havde i nattens mulm og mørke ophængt tunge kloakriste i reb fra en togbro i Bad Berleburg i Nordrhein-Westfalen.

Så da regionaltoget omkring klokken 06.25 kørte under broen, blev togets front smadret.

Heldigvis var der ingen passagerer i toget på tidspunktet for påkørslen, og heller ikke den 49-årige lokomotivfører kom alvorligt til skade.

Myndighederne roser lokomotivføreren for at have reageret "instinktivt korrekt", hvorved større skade blev undgået, skriver politiet i en pressemeddelelse.

På det sociale medie Twitter har en anden lokomotivfører, Tim Knopf, delt flere billeder fra stedet. På billederne kan man både se en af ristene og de skader, som den har lavet på toget.

Tysk politi eftersøger nu gerningsmændene, og både politi og anklagemyndighed betragter sagen som drabsforsøg, skriver tyske medier.

Ifølge Berliner Morgenpost er det politiets vurdering, at der er tale om flere gerningsmænd.

Politiet vurderer, at kloakristene kan være identiske med fire riste, der blev stjålet fra en nærtliggende vej fredag nat.