Fisher-Price kalder 4,7 millioner barnestole tilbage efter flere dødfald i USA

16x9
Barnestolen ser sådan ud, og modellen hedder Rock ‘n Play Sleeper. Foto: CPSC

Stofklædt vugge kædes sammen med 32 spædbørns død. Produktet forhandles ikke i Danmark.

Den amerikanske producent af legetøj og babyudstyr Fisher-Price tilbagekalder 4,7 millioner barnestole, efter at flere spædbørn er døde i stolen.

Det oplyser den amerikanske forbrugerstyrelse CPSC.

En undersøgelse fra det uafhængige forbrugermagasin Consumer Reports kæder stolen sammen med 32 dødsfald fra 2011 til 2018, skriver New York Times.

Advarede mod modellen

I forrige uge advarede CPSC og Fisher-Price mod stolen, fordi spædbørn, der ligger på ryggen i den stofbeklædte stol kan rulle over på siden eller maven.

Det har ført til flere dødsfald. CPSC har kendskab til mindst ti dødsfald blandt spædbørn siden 2015. Ifølge styrelsen begynder spædbørn typisk at rulle rundt i tremånedersalderen.

- Fordi der fortsat sker dødsfald, anbefaler CPSC forbrugere at stoppe brugen af produktet fra barnet er tre måneder, eller så snart spædbarnet er i stand til at rulle rundt, skriver styrelsen.

Nu har Fisher-Price så tilbagekaldt alle stole af modellen Rock ‘n Play Sleeper.

Det sker, efter at American Academy of Pediatrics, en fagforening for børnelæger, torsdag kaldte stolen livsfarlig og krævede en øjeblikkelig tilbagekaldes.

Tilbyder tilgodebevis

Fisher-Price skriver, at dem, der har købt en Rock ‘n Play Sleeper inden for de seneste seks måneder, kan returnere den og få det fulde beløb tilbage. Hvis man ejer en stol, der er ældre end seks måneder, kan man bytte den til et tilgodebevis.

Det er dog ikke sikkert, at virksomheden slipper så let. En advokat for en familie, der har mistet en tremåneder gammel datter, fortæller til New York Times, at hans klienter overvejer sagsanlæg.

- Selvom det er et nødvendigt og vigtigt skridt, sikrer det ikke retfærdighed for de mange familier, som allerede har lidt skade på grund af dette farlige produkt, siger advokaten Jonathan A. Sorkowitz.

Fisher-Prices produkter forhandles i Danmark af Mattel. Der er ikke udsendt nogen tilbagekaldelse i Europa.

Sikkerhedsstyrelsen i Danmark har undersøgt, om barnestolen fra Fisher-Price forhandles i Danmark, og det gør den ikke, oplyser Styrelsen til TV 2.

Hvis der alligevel er danskere, der ejer produktet, så er det købt hos udenlandske webshops, som Sikkerhedstyrelsen ikke har kendskab til, og så bør man stoppe med at bruge produktet.