Dobbeltdrab i Marokko

Schweizisk mand idømt ti års fængsel efter dobbeltdrab i Marokko

Efter drabene på to skandinaviske kvinder er en 33-årig mand blevet dømt, men ikke for selve drabene.

En 33-årig mand er blevet idømt ti års fængsel i Marokko i forbindelse med drabene på en norsk og en dansk kvinde. Han er dog ikke dømt for at have noget med selve drabene at gøre.

Det har mandens advokat bekræftet over for det schweiziske medie RTS, skriver norske NRK.

Manden, som er britisk-schweizer, er fundet skyldig i at deltaget i en terrororganisation, at have forsvaret terror og for ikke at have forhindret en kriminel handling.

Han nægter at kende de islamister, der stod bag drabene på danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland. Hans advokat kalder dommen ubegribelig og siger til RTS, den vil blive anket.

Den 33-årige blev anholdt i begyndelsen af januar som følge af dobbeltdrabet. På daværende tidspunkt var det uklart, hvad hans rolle var.

Flere end 20 sigtet

24-årige Louise Vesterager Jespersen fra Danmark og hendes veninde 28-årige Maren Ueland fra Norge blev 17. december fundet døde nær landsbyen Imlil i Marokko.

De var blevet udsat for knivstik og efterfølgende halshugget.

Efterfølgende har politiet i Marokko anholdt og sigtet mere end 20 personer i sagen. Blandt dem en spansk-schweiziske mand, der er mistænkt for at stå bag drabene på de to skandinaviske kvinder.