Udland

Politiet genåbner 43 år gammel mordsag - bil gravet op

For 43 år siden forsvandt en pige i Sydtyskland. Sagen har været lukket og uopklaret længe, men nu har friske tips fået politiet til at genåbne den.

Få kilometer øst for den sydtyske by Flossenbürg, i udkanten af en skov, står en gruppe politifolk med skovle og graver et hul. Håbet er at finde de jordiske rester af 12-årige Monika Frischholz, der forsvandt 25. maj 1976.

Vi har ikke på nuværende tidspunkt fundet noget, der minder om et menneske

Armin Bock, efterforskningsleder

Sagen om den formodede døde pige blev lukket i 1977, da efterforskerne dengang ikke kunne komme til bunds i den, men i december 2018 blev sagen genåbnet, efter politiet havde fået en række nye ledetråde. Det skriver Bild.

Og det var de ledetråde, der denne uge førte politiet til bakketoppen kun fem kilometer fra byen, hvor den unge pige forsvandt, og hvor de både mandag og tirsdag har været i gang med en større udgravning af en Volkswagen Beetle – en såkaldt ’boble’.

- Vi ved ikke, hvad vi skal forvente, men uanset hvordan efterforskningen forløber, så giver vi ikke op. Det primære mål for alle involverede styrker er at finde den formodede dræbte pige, sagde efterforskningslederen Armin Bock, da politiet startede udgravningen.

Bilen fundet fem kilometer fra piges hjem

Politiets teori, både dengang og nu, er, at Monika Frischholz er død. Hun forlod sit hjem om eftermiddagen, tilbragte den med to veninder og blev sidst set i udkanten af Flossenbürg, hvor vejen drejer af mod byen Waldkirch.

Den 12-årige Monika Frischholz forsvandt for 43 år siden. Nu håber politiet, at de har fået et gennembrud i sagen.

Det var her, politiet mente, at hun mødte sin kommende drabsmand. Og det var ikke langt fra det sted, hvor politiet efter få timers gravearbejde fandt den bil, de har ledt efter.

Det er ifølge efterforskningslederen tydeligt, at bilen har været begravet i årevis, og chancerne for at finde et egentligt lig er derfor små. Politiet havde da heller ikke fundet den forsvundne pige ved dagens efterforskning.

- Vi har fundet bilen, men vi har ikke på nuværende tidspunkt fundet noget, der minder om et menneske. Vi har brug for at lave yderligere undersøgelser af de ting, vi har fundet, før vi kan komme med yderligere kommentarer, siger Armin Bock.

Det sidste familiemedlem, der kunne få glæde af politiets opdagelser, Monikas bror, døde i februar i år, men ifølge politiet ønskede han, at der ville komme en afklaring på sagen, på trods af at efterforskningen tog hårdt på både ham og familien.

Politiet har desuden udlovet en dusør på 10.000 euro til den, der kan komme med oplysninger, som kan opklare sagen.