Udland

Mand ville skyde næsehorn, men blev trampet ihjel af elefant

Et næsehorn i Kruger National Park er faldet for krybskytter. Her tager ansatte DNA-prøver af det store dyr for at stadfæste alder og herkomst. Wikus De Wet / Ritzau Scanpix

Efterspørgsel fra det asiatiske marked kaster lykkejægere ud på livsfarlig mission.

En mand mistænkt for at bedrive krybskytteri har mistet livet i Kruger National Park i Sydafrika. Det skriver CNN.

Manden var meldt savnet af sine pårørende, da andre krybskytter fortalte familien, at han var blevet dræbt af en aggressiv elefant.

- Hans medskyldige hævder, at de bar hans legeme til en vejkant i håbet om, at han ville blive fundet den næste dag. Derefter tog de flugten fra nationalparken, siger en talsmand fra politiet.

Den dræbte krybskytte, der var på jagt efter næsehorn, forsvandt under en jagt tirsdag, men hans jordiske rester blev fundet to dage senere.

Et eftersøgningshold fandt et kranium og et par bukser, der havde tilhørt den savnede krybskytte. Det menes, at løver har spist den afdøde mand.

Kondolerer og advarer

Direktøren for Kruger National Park, Glenn Phillips, sender sin kondolencer til den omkomne krybskyttes familie, og advarer andre imod de forbudne jagtmarker.

- At komme ind ulovligt og til fods er uklogt. Der er mange farer, og denne episode er et vidnesbyrd om det, siger han.

Den sydafrikanske nationalpark har oplevet store problemer med krybskytteri. Årsagen er efterspørgsel fra det asiatiske marked, der trods mange kampagner ikke er stoppet at indføre stødtænder og horn ulovligt som en form for afrodisium.

I 2016 blev der foretaget 680 anholdelser i Sydafrika i forbindelse med enten krybskytteri eller smuglervirksomhed af næsehorn. Heraf var de 417 koncentreret omkring Kruger nationalpark.

Lørdag beslaglagde myndighederne i Hong Kong lufthavn det største parti næsehorn i de seneste fem år. Markedsværdien af dette er anslået til 12 millioner kroner.

Det sorte næsehorn er blandt de truede dyrearter på verdensplan. Fra en bestand på samlet 65.000 i 1970, faldt antallet til 2.400 over de næste 25 år. I dag vurderes der at være 5.000 eksemplarer i Sydafrika, Namibia, Zimbabwe og Kenya.