Udland

EU's Juncker: Vi har snart mistet tålmodigheden med briterne

Vi ved, hvad det britiske underhus siger nej til - men vi ved ikke, hvad de siger ja til, lyder det fra kommissionensformanden for EU.

EU er ikke langt fra at have mistet tiltroen til Storbritannien i forhandlingerne om landets udtræden af unionen. Det siger EU-kommissionsformand Jean-Claude Juncker i et interview med den italienske tv-station Rai 1 søndag aften.

Han langede især ud efter det britiske underhus, der fredag for tredje gang afviste den skilsmisseaftale, som premierminister Theresa May har forhandlet med EU.

- Vi har haft stor tålmodighed med vores britiske venner, men selv tålmodighed er ved at rinde ud. Jeg ville ønske, at Storbritannien i de kommende timer og dage kunne nå frem til en enighed om vejen fremad, lød det fra kommissionsformanden.

Efter afstemningen fredag er Storbritannien bare to uger fra et såkaldt hårdt Brexit, hvor landet udtræder af EU-samarbejdet uden overgangsperiode eller rum til omstilling.

Debatten i Underhuset om de forskellige versioner af skilsmisseaftalen har været hård og i mange tilfælde uforsonlig.

Underhuset holdt i sidste uge også uforpligtende afstemninger om otte forskellige Brexit-alternativer. Alle blev afvist.

- Indtil nu ved vi, hvad det britiske parlament siger nej til. Men vi ved ikke, hvad de vil sige ja til, lød det fra kommissionsformanden.

Oprindeligt skulle Storbritannien træde ud af EU 29. marts, men har siden fået udskudt exitdatoen til 12. april.