Udland

Dødstallet stiger efter sidste uges skyderi i Utrecht

En 37-årig tyrkisk mand har erklæret sig skyldig i angrebet.

Sidste uges skyderi i en sporvogn i den hollandske by Utrecht har kostet et fjerde offer livet, da en af de sårede er afgået ved døden.

Det nyeste offer for skyderiet er en 74-årig mand fra byen De Meern. Det oplyser den hollandske anklagemyndighed i en pressemeddelelse.

- Det betyder, at den 37-årige mistænkte for det dødelige skyderi 18. marts nu er mistænkt for fire tilfælde af terrorrelateret drab eller manddrab samt terrorrelateret drabsforsøg og trusler, lyder det i meddelelsen.

Skyderi i sporvogn

Skyderiet fandt sted mandag 18. marts omkring klokken 10.45, hvor en mand åbnede ild i en sporvogn i udkanten af bymidten i Utrecht.

Om aftenen samme dag anholdt byens politi en 37-årig tyrkisk mand, der senere ved et retsmøde 22. marts erklærede sig skyldig i angrebet.

Det fik dommeren til at forlænge varetægtsfængslingen af den sigtede i to uger, mens hans motiver bliver efterforsket.

Af sigtelsen fremgår det, at drabene efterforskes som en terrorhandling, og den anklagede mand har ifølge anklagemyndigheden en "radikaliseret ideologi".

I en udtalelse fra anklagemyndigheden hedder det, at der i den videre efterforskning skal bringes klarhed over, hvorvidt den mistænktes handlinger "udsprang af personlige problemer, kombineret med en radikaliseret ideologi".

Holdes isoleret

En talskvinde for domstolen, Els de Stigter, siger, at den mistænkte holdes isoleret og kun har kontakt til sin advokat.

Formodningen om et terrormotiv er blandt andet næret af et brev fundet i gerningsmandens flugtbil. Indholdet af brevet har ikke været fremme.

En 19-årig kvinde og to mænd på 28 og 49 år blev dræbt, og nu har skyderiet krævet endnu et offer.

Yderligere et alvorligt såret skudoffer ligger fortsat på hospitalet, mens en anden person, der var indlagt med skudsår, er udskrevet.

To mænd på 23 og på 27 år var kortvarigt anholdt efter angrebet. De er ikke længere mistænkt i sagen.