Udland

Kronvidne i sag mod Berlusconi blev ikke forgiftet med radioaktive stoffer

Den 33-årige model udtalte kort før sin død, at hun frygtede, nogen ville dræbe hende.

Resultaterne for de første undersøgelser af den afdøde model Imane Fadil er nu kommet.

De slår fast, at intet tyder på, at kvinden, der var kronvidne i sexsagen mod Italiens tidligere ministerpræsident Silvio Berlusconi, blev forgiftet med et radioaktivt stof, som den italienske anklagemyndighed ellers havde spekuleret i.

Det var de mystiske omstændigheder omkring den 33-årige kvindes død, der fik anklagemyndigheden til at starte en efterforskning.

Frygtede for sit liv

Den marokkanskfødte model døde 1. marts efter at have ligget på hospitalet siden 29. januar med voldsomme mavesmerter.

Kort før sin indlæggelse havde hun fortalt sin advokat og sine venner, at hun frygtede, hun var blevet forgiftet. Hun frygtede, at nogen var ude på at dræbe hende.

- Jeg betaler stadig for min vidneforklaring i sagen mod Berlusconi, udtalte hun i et interview med henvisning til sagen fra 2012.

Kronvidne i kontroversiel sag

Her vidnede Imane Fadil mod Silivo Berlusconi, som var anklaget for at have haft sex med en mindreårig prostitueret i forbindelse med sine berygtede ”bunga bunga”-fester.

I 2013 blev Berlusconi idømt syv års fængsel for magtmisbrug og sex med den mindreårige prostituerede Kharima El Maroug - Ruby Hjerteknuser.

Sagen tog dog en ny drejning, da Kharima El Maroug under et senere retsmøde sagde, at hun havde løjet. 

Derfor blev den tidligere i 2015 frikendt i Højesteret.

Undersøgelser fortsætter

Hvorfor Imane Fadil døde, er endnu uvist.

Den endelige obduktion er endnu ikke færdig, og selvom der er fundet både kobolt og krom i hendes blod, er der intet, der tyder på, at metallerne har været dræbende.

På nuværende tidspunkt undersøger retsmedicinerne, om hun kan være blevet forgiftet på anden vis, eller om hun døde af en endnu ikke-diagnosticeret sygdom.