McCains datter svarer Trump igen: - Du er et barn i den vigtigste rolle i verden

Afdøde John McCains familie tager til genmæle, efter at Donald Trump igen har luftet sin utilfredshed med den afdøde senator.

Donald Trump kan ikke slippe John McCain. Selv ikke i døden.

Det er syv måneder siden, John McCain døde af kræft i hjernen, men det har ikke afholdt præsident Trump fra igen og igen at udtrykke sin personlige utilfredshed med den tidligere republikanske senator.

Senest onsdag, hvor præsidenten i en tale på en fabrik i Ohio var utvetydig i sin antipati over for McCain.

- Jeg bliver nødt til at være ærlig. Jeg har aldrig kunnet lide ham. Det kommer jeg nok aldrig til, sagde Trump ifølge Guardian.

- Jeg gav ham den begravelse, han ønskede, hvilket jeg som præsident blev nødt til at godkende. Jeg fik ikke en tak. Det er okay. Vi sendte ham af sted. Men jeg var ikke fan af John McCain, sagde Trump.

Nu har John McCains familie taget til genmæle. Det er John McCains datter, Bridget, der på Twitter henvender sig direkte til Donald Trump:

- Ikke alle behøver at være enige med min far eller kunne lide ham, men jeg beder dig om at være anstændig og respektfuld. Hvis ikke du kan det, så vis hensyn. Det er kun syv måneder siden, vi sagde farvel til ham, skriver Bridget McCain.

- Selv hvis du havde været inviteret til min fars begravelse, ville du kun have været der for opmærksomheden og ikke for at kondolere. Desværre kunne vi ikke regne med, at du ville udvise høflighed, da du er et barn i den vigtigste rolle i verden.

Vækker fordømmelse

Republikaneren John McCain var som politiker kendt for at samarbejde hen over midten, og han var en af Donald Trumps mest markante kritikere i Kongressen.

Han kritiserede Donald Trumps udlægning af topmødet med Vladimir Putin i Helsinki sidste år, hvor Trump godtog Putins forklaring om, at Rusland ikke havde blandet sig i det amerikanske præsidentvalg.

Og i 2017 stemte McCain imod en ophævelse af den sundhedsreform, som Barack Obama stod fadder til, og som Trump ville have ophævet.

Det er en skam, at præsidenten kravler ned på det niveau

Arnold Schwarzenegger

Alt dette har Trump aldrig tilgivet, og han har brugt mange lejligheder til at udtrykke sit mishag mod McCain. Blandt andet har han sat spørgsmålstegn ved McCains status som krigshelt, på trods af at McCain overlevede i fangenskab som soldat i Vietnam.

Donald Trumps seneste verbale slag mod McCain har vakt fordømmelse blandt politikere og meningsdannere i USA. Blandt andet hos den tidligere guvernør i Californien, Arnold Schwarzenegger:

- McCain var en utrolig person. Så et angreb mod ham er fuldstændigt uacceptabelt, ligegyldigt om han er i live eller død - men det er dobbelt uacceptabelt, når det kun er nogle måneder siden, han døde, siger Schwarzenegger til The Atlantic.

- Det er en skam, at præsidenten kravler ned på det niveau. Vi ville være heldige, hvis alle i Washington kunne følge McCains eksempel, for han repræsenterede mod.

Skader Trump mere end McCain

Adskillige republikanske senatorer stiller sig uforstående over for Trumps trang til at fortsætte sin kritik mod McCain. Blandt andre Mitt Romney og Lindsey Graham, der var nær ven til McCain, men som de seneste år er blevet en af Trumps allierede.

Mirco Reimer-Elster, USA-analytiker og cand.mag i amerikanske studier, vurderer, at Trumps måde at agere på ikke har noget med strategi at gøre.

- Denne trang til at sparke nedad er ikke udtryk for en eller anden politisk strategi, men snarere et udtryk for, at USA's nuværende præsident er et yderst impulsdrevet menneske, der reagerer, før han evaluerer, skriver Reimer-Elster i en klumme.

Og den opførsel kan komme til at skade Donald Trump i det lange løb, mener analytikeren.

- Mens denne tendens måske ikke kommer til at skade Trump synderlig meget i det korte løb, fordi præsidenten sidder så tungt på Det Republikanske Parti, må man formode, at Lindsey Graham i det lange løb får ret i sin formodning om, ”at præsidentens bemærkninger om senator McCain kommer til at skade Trump mere, end de skader senator McCains eftermæle".