Udland

Nye oplysninger knytter en dansk moské til kritiseret islamisk organisation

Imam Ali Moskeen ligger i det nordvestlige København. Sofie Mathiassen / Ritzau Scanpix

Tyske politikere advarer Danmark om en dansk moskés forbindelser.

Den københavnske Imam Ali Moskeen har tætte forbindelser til en moské i Hamborg. Moskeen fungerer ifølge den tyske efterretningstjeneste Verfassungsschutz som propagandacentral for det iranske præstestyre. Det skriver Jyllands-Posten.

Forbindelsen dokumenteres af den københavnske moskés vedtægter. Heri står, at den tyske moské skal overtage dens ejendomme i København, hvis foreningen bag en dag opløses.

Oplysningerne vækker opsigt blandt flere politikere i Tyskland. Bl.a. hos Volker Beck, som er tidligere gruppeformand for partiet De Grønne i parlamentet. Han siger til avisen:

- Det her bør i den grad få de danske politikere og de danske myndigheder til at undersøge mere grundigt, hvad der foregår i moskéen i Danmark. Vi har i Tyskland set, hvordan moskéen udbreder Irans holdninger. Så det her er noget, de danske politikere bør tage alvorligt.

Tysk parti: - Tag sagen alvorligt

Også det tyske regeringsparti CDU og dets næstformand for parlamentet i delstaten Hamborg, Dietrich Wersich, opfordrer den danske regering til at tage sagen alvorligt.

Kirke- og kulturminister Mette Bock (LA) siger, at hun har tillid til, at Politiets Efterretningstjeneste har "fuldt fokus" på grupper, der mistænkes for at underminere demokratiet og de grundlæggende rettigheder.