Udland

Nye oplysninger knytter en dansk moské til kritiseret islamisk organisation

Tyske politikere advarer Danmark om en dansk moskés forbindelser.

Den københavnske Imam Ali Moskeen har tætte forbindelser til en moské i Hamborg. Moskeen fungerer ifølge den tyske efterretningstjeneste Verfassungsschutz som propagandacentral for det iranske præstestyre. Det skriver Jyllands-Posten.

Forbindelsen dokumenteres af den københavnske moskés vedtægter. Heri står, at den tyske moské skal overtage dens ejendomme i København, hvis foreningen bag en dag opløses.

Oplysningerne vækker opsigt blandt flere politikere i Tyskland. Bl.a. hos Volker Beck, som er tidligere gruppeformand for partiet De Grønne i parlamentet. Han siger til avisen:

- Det her bør i den grad få de danske politikere og de danske myndigheder til at undersøge mere grundigt, hvad der foregår i moskéen i Danmark. Vi har i Tyskland set, hvordan moskéen udbreder Irans holdninger. Så det her er noget, de danske politikere bør tage alvorligt.

Tysk parti: - Tag sagen alvorligt

Også det tyske regeringsparti CDU og dets næstformand for parlamentet i delstaten Hamborg, Dietrich Wersich, opfordrer den danske regering til at tage sagen alvorligt.

Kirke- og kulturminister Mette Bock (LA) siger, at hun har tillid til, at Politiets Efterretningstjeneste har "fuldt fokus" på grupper, der mistænkes for at underminere demokratiet og de grundlæggende rettigheder.